Kergejõustiklased kardavad, et praegune olukord soodustab dopingu tarvitamist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
2019. aasta kergejõustiku maailmameistrivõistlused Dohas.
2019. aasta kergejõustiku maailmameistrivõistlused Dohas. Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring via www.imago-images.de/imago images/Beautiful Sports

Paljud kergejõustiklased tunnevad muret, et koroonaviiruse tõttu kehtestatud liikumispiirangud ja sellega vähenenud dopingukontrollide arv soodustavad keelatud ainete tarbimist.

Kergejõustiklasi ühendav Kergejõustikuliit (The Athletics Association) viis läbi uuringu, millest võttis osa 685 sportlast. Neist 78 protsenti tunneb muret dopingukontrollide vähenemise pärast.

Samas uuringus vastas 82 protsenti kergejõustiklastest, et jätkab Tokyo olümpiamängude aasta võrra edasilükkumisest hoolimata treeningutega. 86 protsenti vastanutest loodab sel aastal end võistlustel veel proovile panna.

Enim vastuolu tekitas aga küsimus, kuidas käituda olümpiamängude kvalifikatsiooniga. 60 protsenti vastanutest tahab, et enne detsembrit täidetud olümpianormid tagaksid koha Tokyosse. Samal ajal leiab 56 protsenti et see oleks ebaõiglane, kuna erinevates riikides on kehtestatud erinevad piirangud.

«Mis puudutab veel olümpia kvalifikatsiooni, siis 81 protsenti uuringus osalenud kergejõustiklastest on veendumusel, et maailmaedetabeli süsteem tuleb ümber vaadata,» kirjutas Kergejõustikuliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles