Jürgen Klopp nimetas oma Liverpooli-perioodi parima täienduse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: PA Pictures/Scanpix

Jürgen Klopp on pärast 2015. aastal Liverpooli jalgpalliklubi etteotsa saamist toonud biitlite sünnilinna mitmeid andekaid pallureid. Milline täiendus on tema hinnangul olnud aga kõige geniaalsem?

Variante oleks justkui mitmeid. Näiteks 2016. aastal 34 miljoni euro eest Liverpooli toodud Sadio Mane või punaste staarründaja Mo Salah, kes on oma teisel Premier League'i tulemisel löönud 100 mänguga 70 väravat. Äkki hoopis Alisson Becker, keda peavad paljud jalgpallieksperdid just eelmise aasta Meistrite liiga tiitli peaarhitektiks või teine tagala tugisammas, keskkaitsja Virgil van Dijk? 

Kõik on head variandid, kuid Kloppi sõnul kahvatuvad need Trent Alexander-Arnoldi kõrval. 

«Me küll otseselt ei ostnud teda, kuid mu abiline Pep Lijnders tõi ta esindusmeeskonda. Ta sobis paljudele positsioonidele, nii äärekaitsesse kui ka -poolkaitsesse. Paremale ja vasakule äärele. 

Oli ainult üks häda: ta polnud vormis. Samas, ta oli siis ainult laps, mistõttu oli see arusaadav. Aga nägime kohe, et mängust arusaamises polnud mingit küsimust. Pidime tema treenituse kallal tööd tegema, kuid ta on kõik sammud ilusasti kaasa teinud. Ta ei andnud alla ning jõudiski nüüd tippu pärale,» sõnas sakslane Pure Football podcastist

2016. aasta oktoobris Liverpooli särgis debüteerinud 21-aastane äärekaitsja on praeguseks punaste eest erinevates sarjades platsil käinud 125 korda ning löönud ka kuus väravat. Tunamullu debüteeris ta ka Inglismaa koondises, kus vastavad numbrid on 9 mängu ja 1 värav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles