Vormeliisa hävitav hinnang: Hamilton ei jääks Ferraris ellu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: PA Pictures/Scanpix

Erinevad kuulujutud on kuuekordset vormel 1 maailmameistrit Lewis Hamiltoni viimas tulevast aastast Ferrari leeri. Kuigi keegi ei tea, kas need ka tõele vastavad, otsustas endine vormelisarja pealik Bernie Ecclestone samuti oma arvamuse kuuldavaks teha. 

89-aastase briti sõnul riskiks tema kaasmaalane Itaalia tiimis Charles Leclerci varju jäämisega.

«Sõitjad on täpselt nii head, kui hästi meeskond neisse usub. Lewis on siiani alati kõige paremat toetust saanud. Ta on harjunud sellega, et tema sõna maksab. Leian, et kui ta peaks Ferrarisse minema, siis asjad muutuksid,» lausub Eccleston. 

«Seda eriti juhul, kui nende praegune teine number (Leclerc - toim), keda paljud tegelikult juba esinumbriks peavad, jätkab samamoodi kihutamist. Sest kui nii juhtub, siis nad armuksid kõik Leclerci ja unustaksid ülejäänud,» jätkab ta.

Just see on Ecclestone'i sõnul juhtunud ka Sebastian Vetteliga, keda endine vormeliisa peab siiani üheks ajaloo parimaks sõitjaks. «Ühel hetkel ilmus lihtsalt üks tundmatu noormees ei kusagilt ja hakkas võimu näitama. Inimesed Ferraris lihtsalt armusid temasse ära.»

Mullu esimest aastat Ferrari värvides kihutanud Leclerc kihutas eelmisel aastal poodiumile kümnel etapil ja tuli hooaja kokkuvõttes Hamiltoni, Valtteri Bottase ja Max Verstappeni järel neljandaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles