Shaquille O'Neal pakkus tiimikaaslasele 10000 dollarit, et too Bryantile lõuga annaks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Shaquille O'Neal (vasakul) ja Kobe Bryant koos Lakersi särgis.
Shaquille O'Neal (vasakul) ja Kobe Bryant koos Lakersi särgis. Foto: Reuters/ScanPix

Shaquille O'Neal ja Kobe Bryant moodustasid sajandivahetuse paiku Los Angeles Lakersis hirmkõva korvpalliduo. Üheskoos võideti küll kolm NBA meistritiitlit, kuid paraku jäi väljak kahe mehe egode jaoks sageli liiga väikeseks.

Ehk nende vahel esines konflikte. Nii verbaalseid kui ka füüsilisi. Ning kohati ei valitud ka vahendeid. O'Neal üritas 2000. aastal Bryantile omamoodi õppetunni anda, kui pakkus värskele tiimikaaslasele Isaiah Riderile hunniku krõbisevat, et too Bryantile lõuga annaks.   

Rider liitus Lakersiga 2000. aasta suvel Portland Trail Blazersist, keda tunti oma agressiivse mängustiili tõttu 90ndate lõpus pigem Jail Blazersina. Kuna «paha poisi» maine oli olemas, otsustaski O'Neal uue kolleegiga omamoodi õnne katsuda. 

«Shaq ütles mulle, et kui ma Kobega kaklen, laob ta mulle riietusruumis pihku 10 000 dollarit. Tegemist oli treeninglaagri kolmanda päevaga. Vastasin, et te olete hullud. Sain väga hästi aru, et kui oleksin seal tiimis kellegi vastu kätt tõstnud, lennanuks ma kohe meeskonnast minema,» meenutas tagamees põnevat vahejuhtumit podcastis «All The Smoke». 

Rideri otsus Shaqi poksipakkumisest keelduda tõi talle kümme kuud hiljem ka mehe karjääri ainsa NBA meistrisõrmuse. 

Bryant ja O'Neal võitsid üheskoos Lakersis kolm meistritiitlit, kuid 2004. aastal lahkus O'Neal Miami Heati. Aastaid hiljem suutsid mehed sõjakirve maha matta.

Bryant suri tänavuse aasta alguses helikopteriõnnetuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles