Klubi antud korter šokeeris hokikoondislast: tapsin seal hooajaga 60 hiirt

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Adam Vay.
Adam Vay. Foto: Instagram @vayadam

Kui tavapäraselt peetakse Skandinaavia riike toredateks heaolukantsideks, kus kõikidel ongi hea elada, siis Ungari jäähokikoondise väravavahil Adam Vayl on vähemalt Rootsist sootuks teistsugune nägemus.

Ungarlasest puurilukk liitus mullu sügisel Rootsi esiliigaklubi Västerviksiga. Väidetavalt toodi ta sinna esikindaks, kuid reaalsuses anti ta üles kõigest 22 kohtumises 52 võimalikust. Platsile pääses ta sootuks 10 matšis. 

Tagatipuks sai ta novembri lõpus veel ränga põlvetrauma, millest loodab lõplikult taastuda alles tänavu augustiks. 

Nagu selgub, olid need hädad köömes selle kõrval, mida igapäevaelu talle Rootsis pakkus. Vay suurimaks vaenlaseks osutusid svenssonitemaal hiired. «Ühel kuul sain öösiti keskmiselt magada ainult tunni või kahe kaupa. Hiired olid lihtsalt nii valjud. Tapsin hooaja jooksul vähemalt 50 või 60 hiirt,» meenutas äsja Slovakkia meistri Banska Bystricaga värske lepingu sõlminud Vay kodumaa meediale. 

«Mulle antigi lihtsalt korter, mis kubises hiirtest. Sõnasin kohe klubile, et see ei sobi ja nad lubasid leida mingi alternatiivi, kuid ei midagi,» kostis ungarlane pettunult. 

25-aastane Vay on suurema osa karjäärist veetnud Euroopas tiirutades. 2016. aasta MMil jäi ta silma aga NHLi klubi Minnesota Wildi skautidele, kes ungarlasele ka võimaluse andsid. Nõnda prooviski ta läbi lüüa Wildi tütartiimis Iowa Wildis, kuid õiget võimalust talle teisel pool Atlandi ookeanit ei antudki, mistõttu naasis ta Euroopasse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles