Kanter jätkab poolakatest hoolealuste treenimist virtuaalselt: põllulapile sai heiteringi üles panna küll

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Ain Liiva

Koroonaviirusest tingitud eriolukord sunnib inimesi, sealhulgas ka sportlasi, tavapäraste tegemiste jaoks kastist välja mõtlema. Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter treenib oma poolakatest hoolealuseid Piotr Malachowskit ja Robert Urbaneki praegu näiteks virtuaalselt.

«Mõlemad mehed on endale koju väikese kangikomplekti muretsenud,» sõnas Kanter ERRi spordiportaalile. «Robert on maal enda vanemate juures, kus on paremad võimalused – ta leidis põllulapi, kuhu sai endale ka väikse heiteringi üles panna.»

«Piotriga tegime kiire otsuse, et kuna tal põlvega olid probleemid, siis sel teisipäeval käis ta põlveoperatsioonil – tehti puhastus, korrigeeriti asju. Olid juba esimesed märgid, et selle põlvega olnuks võib-olla raske päris olümpiani välja vedada. Loodame, et see edasilükkamine tuli meile kasuks ja Piotr saab ilusa punkti oma karjäärile panna just Tokyos,» jätkas eestlane. 

Piotr Malachowski.
Piotr Malachowski. Foto: Tairo Lutter

2015. aasta maailmameister Malachowski, kelle auhinnakapist võib leida ka kaks olümpiahõbedat ja kaks EM-kulda, ja Urbanek hakkasid Kanteri näpunäidete järgi treenima 2018. aasta teises pooles.

Kogu eelneva karjääri oli Malachowski veetnud Poola heitetreeneri Wirold Suski kõrvale. Suski pani omal ajal silma peale ka Urbanekile, keda on vahepeal juhendanud ka Robert Jaochimiaki. Urbaneki auhinnakapi säravaimad medalid on 2014. aasta EMi ja 2015. aasta MMi pronksised autasud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles