Kanepi: vahel tuli ka endal kananahk ihule, et nii hästi mängisin

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Karjus ja Kaia Kanepi tähistamas Brisbane'i turniiri esikohta.
Silver Karjus ja Kaia Kanepi tähistamas Brisbane'i turniiri esikohta. Foto: Joosep Martinson/SMPimages

Eesti esireket Kaia Kanepi (WTA 34.) alistas Brisbane’is peetud 655 000 dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri finaalis slovakitari Daniela Hantuchova (WTA 24.) kindlalt 6:2, 6:1 ja võitis oma karjääri teise tiitli.

«Finaal oli tegelikult kõige raskem,» tunnistas Kanepi Eesti ajakirjanikega vesteldes. «Seis seisuks, aga mängu oli küll ja see oli tegelikult päris väsitav.»

Kanepi sõnas, et hea hoog, mis oli tal sügisel Moskvas finaali jõudes, jätkus ka Brisbane’is. «Pluss olen natuke veel enesekindlamaks saanud,» tunnistas ta. «Millest? Olen vanemaks saanud! Tegelikult, treeningud on hästi sujunud, oleme otsinud kindlust ja rütmi, tegelenud ka mentaalse poolega.»

Brisbane’is viimase nelja mänguga vaid 16 geimi kaotanud Kanepi avaldas, et kui mäng tuleb hästi välja, naudib ta väljakul olemist. «Oli nauditav nädal, stabiilne mäng, olen väga rahul,» kinnitas ta. «See, kuidas ma mängisin ja millega hakkama sain, annab erilist jõudu. Vahel kui on pikad ja vägevad punktid, võib ka endal mängu ajal kananahk ihule tulla, et nii hea punkt oli. Mul ikka juhtus seda siin mõned korrad.»

26-aastane Kanepi nentis, et tänane võit on talle pisut erilisem kui karjääri esimene WTA tiitel. «See on natuke suurema tähtsusega,» tõdes ta. «Aasta alguses pole ma tavaliselt nii hea olnud, see on suurem turniir kui oli Palermos ja ka vastased olid tugevamad.»

Järgmisena võistleb Kanepi 16. jaanuaril algavatel Austraalia lahtistel meistrivõistlustel, kus seni on tema parimaks saavutuseks 3. ringi jõudmine. «Tuleb ennast õigesti häälestada ja mitte liigseid pingeid peale panna, ei tohi üle mõelda,» selgitas Kanepi, kuidas ta aasta esimeseks suure slämmi turniiriks valmistub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles