Rahvuste liiga saab ikkagi kabjahoobi ja vutikoondis ei mängi tänavu üldse?

Toimetas Ville Arike
Copy
Kas Eesti jalgpallikoondis saab tänavu üldse väljakule?
Kas Eesti jalgpallikoondis saab tänavu üldse väljakule? Foto: Piroschka van de Wouw/Reuters/Scanpix

Koroonaviiruse pandeemia tõttu jäid mängimata jalgpalli rahvuskoondiste mängud märtsis ja jäävad mängimata juunis. Lootus koondisi näha on sügisel, kuid nüüd tuli esimene pessimistlik signaal sellegi kohta.

Pärast ligi kuu aega tagasi toimunud Euroopa riikide jalgpallijuhtide videokonverentsi rõhutas Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak ajakirjanikega peetud vestluses, et prioriteediks jäävad koondiste mängud ning septembrist novembrini peetav UEFA Rahvuste liiga tahetakse igal juhul ära pidada. Rahvusvahelise alaliidu FIFA asepresident Victor Montagliani esitas aga kahtleva seisukoha.

Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Kariibi mere tsooni (CONCACAF) presidendina tegutsev Montagliani ütles agentuurile AP antud intervjuus: võimalik, et suures mahus saab rahvusvahelisi mänge pidama hakata alles 2021. aastal. Montagliani juhib FIFA rahvusvahelise kalendri uuendamisega tegelevat töögruppi ja on seega teemaga väga hästi kursis.

Pärast juunit on järgmised koondisteaknad planeeritud septembrisse, oktoobrisse ja novembrisse, Euroopas on need ette nähtud just Rahvuste liiga jaoks.

«Küsimus pole niivõrd tervislikus plaanis maailmas sügisel valitsevas olukorras, vaid riikidevahelise reisimise võimalustes. Samuti arvan, et eelise saavad kodumaised jalgpallivõistlused. September on meil kalendris küll veel kirjas, kuid ma pole kindel, et see praegusi trende arvestades nii ka jääb,» rääkis Montagliani.

AP hinnangul on tänavuse aastanumbri sees kõige keerulisem jätkata jalgpalliga koroonaepideemia tõttu kõige enam kannatada saanud piirkondades ehk Euroopas ja Põhja-Ameerikas.

Kui Rahvuste liiga mängud jääksid ära, tähendaks see, et Eesti koondis ei peaks 2020. aastal mitte ühtegi kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles