Eesti tippkohtunikud hoiavad vormi individuaalselt

Toimetas Ville Arike
Copy
Kohtunik (punases) peab jalgpallimängu ajal olema kõigeks valmis.
Kohtunik (punases) peab jalgpallimängu ajal olema kõigeks valmis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti jalgpallikohtunikud hoiavad koroonapandeemia ajal vormi füüsilise ettevalmistuse kava järgi. Lisaks sooritatakse videoteste ning analüüsitakse varasemate hooaegade mänge.

«Pärast traditsioonilist taliturniiri jõudsime väljakutel käia vaid mõnes mängus enne sunnitud pausi. Sarnaselt võistkondadega on ka kohtunikud jätkanud treenimist individuaalselt ning tänapäevased tehnoloogilised vahendid annavad hea võimaluse jätkata ka teoreetilise teadmiste hankimist,» sõnas Eesti Jalgpalli Liidu kohtunike koolitusjuht Hannes Kaasik pressiteate vahendusel.

«Kohtunike koolitamine jätkub internetikeskkonnas RefPal, kus hindame ka näiteks 2008. aasta kõrgliiga kohtumisi. Analüüsime mänge praeguste jalgpallireeglite järgi, sest soovime valmisolekut koguda tänavuseks hooajaks. Lisaks oleme oma tippkohtunikele saatnud RAP-nimelise programmi (inglise keeles Referee Assistant Programme – toim) videoid, misjärel saab oma teadmisi kontrollida testivormis küsimustikega,» lisas ta.

Kaasik sõnas, et kohtunikega on jagatud erinevaid kehalise ettevalmistuse kavasid. «Meie keskkondades on kohtunikele kättesaadav kõik vajalik nii meie enda valmistatud kui ka UEFA saadetud materjalidest. Treenisime varem kord nädalas koos, kuid kohtunike jaoks on ka individuaalsete kavade järgimine harjumuspärane,» loodab Kaasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles