Lisakilodega võitleva Soome kuulitõukaja dieet koosneb hullumeelsetest portsjonidest

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Niko Oksanen aastaid tagasi kuulitõukeringis.
Niko Oksanen aastaid tagasi kuulitõukeringis. Foto: Instagram @yu_oksanen

Soome kuulitõukaja Nico Oksanen kaalub ligemale 160 kilogrammi. Mees mõistab isegi, et seda on natukene palju, mistõttu on ta meisterdanud endale spetsiaalse dieedi, mille abil alla võtta. 

Oma päevaselt söögilaualt ammutab meie 25-aastane põhjanaaber jahmatavapanevad 320 grammi proteiini. Arvestades, et soovituslik kogus on 1,1-1,3 grammi proteiini kilogrammi kohta, on seda isegi Oksaneni jaoks palju. Ent sportlastel ongi sageli eriskummalised dieedid, eriti neil, kes tahavad lihasmassi kaotamata kaalu alandada. 

Niivõrd suure sportlase jaoks tähendabki kaalukaotus sageli meeletutes kogustes valgurikaste toitude, nt juustu, kodujuustu ja liha tarbimist. 

Näiteks hommikusöögiks vohmib Oksanen sisse suure kausitäie isetehtud kohupiima-proteiinipudingut. Vahel lisab ta sellele 100 grammi peekonit, natukene ube ja mõned munad. 

Seejärel liigub Soome vägilane edasi jõusaali, kus mõned tunnid rassib. Sekka mõistagi proteiinijook või müslibatoon.

Lõuna haarab ta üldiselt mõnest bensiinijaamast ning tavaline taks on salat ja liha. Kõrvale mõistagi proteiinikohupiim.

Seejärel väike paus, millele järgneb järjekordne proteiinijook ja juba hommikusöögist tuttav kohupiima-proteiinipuding. 

Päeva pidusöök saabub umbes kell seitse õhtul. Selleks, et ammutada veel puuduolevad 130 grammi proteiini, sööb ta ära 350 g hakkliha, kuus muna ja portsu ube. Kõik see on üle kallatud ketšupiga ja kõrvale läheb lisaks veidi kodujuustu. 

Nico Oksaneni õhtusöök.
Nico Oksaneni õhtusöök. Foto: Nico Oksaneni blogi

Väidetavalt kulub Oksanenil niimoodi einestades nädalas toidu peale 100 eurot, kuid roodete hindu kõrvutades oleks võimalik ilmselt ka veidi kokku hoida. Lõpetuseks võtame soomlase, kelle isiklik rekord on 17.88, kaks (toidu)päeva kokku alloleva pildi abil:

Nico Oksanen demonstreerimas kahe päeva toiduportsu.
Nico Oksanen demonstreerimas kahe päeva toiduportsu. Foto: Nico Oksaneni blogi
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles