Briti seitsmevõistleja: ma ei pea ennast ilusaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica Ennis
Jessica Ennis Foto: SCANPIX

2009. aasta seitsmevõistluse maailmameister, mullu Daegus hõbemedaliga leppima pidanud britt Jessica Ennis avaldas, et muretseb väga oma välimuse pärast ega pea oma keha naiselikuks.

Londoni olümpia medalisoosik tunnistas intervjuus ajakirjale Marie Claire, et tema jaoks oli üsna veider näha Londoni peal suuri olümpia reklaamplakateid enda pildiga. «Ma ei pea ennast ilusaks. Mu kihlatu ütleks, et olen ilus, aga ma ise ei näe seda,» tunnistas ta.

Küsimusele, miks ta võistlustel alati meigitud on, vastas Ennis: «Ma ei lähe isegi koeraga jalutama, ilma et oleksin meigitud. Olen alati selline olnud.»

«Sportlasena näed end ilmselt teisiti kui suurem osa naisi. Sinu keha on kogu sinu karjäär ja asi pole ainult hea välja nägemises,» jätkas ta. «Teismelisena tahtsin sellist figuuri, nagu kõikidel teistel, aga vanemana olen hakanud oma keha hindama – see on minu töövahend. Pole väga naiselik olla nii musklis, aga samas on neid muskleid vaja, et edukalt võistelda.»

Jaanuari lõpus 26-aastaseks saav Ennis tunnistas, et tundis piinlikkust, kui kuulis, et Google’i otsingumootoris on tema nimega seoses populaarseim otsingufraas «Jessica Ennis bum» ehk siis Jessica Ennise tagumik, ent samas nentis naljatledes, et tema elu tipphetk oli see, kui 6. klassis andsid klassikaaslased talle tiitli «aasta tagumik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles