Laskesuusatamise MK-etapi näitel: publikuta võistlus tekitas korraldajatele tohutu kahjumi

Henry Lääne
Copy
Johannes Thingnes Bö võitis tänavu Nove Mestos nii sprindi kui ka jälitussõidu.
Johannes Thingnes Bö võitis tänavu Nove Mestos nii sprindi kui ka jälitussõidu. Foto: Mikhail Tereshchenko / Mikhail Tereshchenko/TASS

Märtsi alguses toimus Tšehhis Nove Mestos laskesuusatamise MK-etapp, kuid koroonaviiruse tõttu peeti see pealtvaatajateta. Nüüd andsid korraldajad teada, kui palju kaotasid nad publiku ukse taha jätmise tõttu raha.

Nove Mesto on hooaja üks publikurohkemaid etappe ning korraldajad ootasid raja äärde ja tribüünidele ligemale 120 000 inimest. Kolm päeva enne esimest võistlust teatas aga Tšehhi valitsus, et pealtvaatajatel tuleb rahulduda teleülekandega.

Tšehhi laskesuusatamiseliidu president Jiri Hamza ütles kohalikule rahvusringhäälingule, et MK-etapi eelarve oli umbes 2,6 miljonit eurot ning nende kahjum on ligikaudu 1,9 miljonit, millest umbes 1,4 miljonit tuli publiku eemalejäämise tõttu. Hamza sõnul on alaliit valitsusega läbirääkimistes ning loodetavasti aitavad poliitikud riigi rahakraanidel avaneda.

Algselt pidi valitsus korraldajaid toetama veidi enam kui 500 000 euroga, kuid koroonakriisi tõttu on summa laekumine kahtluse all. Suurem osa kahjumist tuleb näiteks laekumata pileti- ja reklaamitulust.

Korraldajad on laskesuusasõpradele andnud kolm valikut, mida kasutuks osutunud piletitega teha. Inimesed saavad raha tagasi küsida, kasutada pääsmeid järgmisel aastal või annetada piletite eest makstud raha Tšehhi laskesuusatamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles