Üllatava avalduse teinud suusastaar Kläbo saab ilmselt oma tahtmise

Henry Lääne
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Eelmisel nädalal lahvatas Norra murdmaasuusatamises üllatuspomm. Vaid aasta sprindikoondisest eemal olnud ja distantsisõitjatega rassinud Johannes Hösflöt Kläbo ütles pressiteates, et sooviks naasta sprinterite juurde. Viimaste peatreener Arild Monsen teatas, et temal poleks selle vastu midagi.

«Maailma parima sprinteri naasmine pakuks mulle rõõmu,» ütles Monsen ajalehele VG. Möödunud hooajal krooniti Kläbo ülikindlalt MK-sarja parimaks sprinteriks. Tõsi, 23-aastase norralase soov pole veel kivisse raiutud.

Samas on Monsen põrgatanud ettepaneku koondisemänedžerile Espen Bjervigile, kes suunab selle edasi murdmaasuusatamisekomiteele. Lõplik otsus tehakse seal ning praegu pole ühtegi märki, miks ei peaks Kläbo oma tahtmist saama.

Monsen tunnistas, et Kläbo soov oli talle üllatus. «Ma ei kavatsenud kulutada aega tema tagasisaamisele,» märkis treener. 

Kläbo teatas eelmisel nädalal, et sprinteritega treenimine oleks talle sobivam. «On väga oluline, et oleks lõbus ja asjad ei läheks liiga tõsiseks,» lisas ta.

Norralane on kolmekordne olümpiavõitja, kõik kuldmedalid tulid kaks aastat tagasi Pyeongchangist. Kaks neist võitis ta sprindis, kolmas tuli meeste teatesõidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles