Kaunase Žalgiris on järgmiseks hooajaks palkamas üsna tundmatut mängijat

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Steve Vasturia (vasakul).
Steve Vasturia (vasakul). Foto: nph / Rojahn via www.imago-images.de / imago images/Nordphoto

Kuigi kooronakriisi tõttu on tulevik segane, siis Kaunase Žalgirise meeskond ei puhka. Leedulased liiguvad esimese uue mängija palkamise suunas.

Tuntud korvpalliajakirjanik Donatas Urbonas kirjutab Twitteris: «Allikate andmetel on Žalgiris lähedal, et Rasta Vechast järgmiseks hooajaks Steve Vasturia palgata.»

24-aastane tagamängija lõpetas 2017. aastal Notre Dame ülikooli, ent NBA draftis valituks ei osutunud. Jänki tegi küll mõnda aega Philadelphia 76ersi juures trenni, kuid esimese profilepingu sõlmis ta 2018 jaanuari Berliini Albaga. 

Saksamaa kõrgliigaklubis aga läbilööki ei tulnud ning Vasturia liitus Hispaania esiliiga klubi Palenciaga. Mullu naasis ta Bundesligasse, mängides Rasta Vechaga ka Meistrite liigat. Seal jäi 196 cm pikkuse palluri keskmiseks saagiks 11,8 punkti ja 5,4 resultatiivset söötu, koduses sarjas olid samad näitajad 13,4 ja 4,9. 

Vasturia peamiseks plussiks peetakse mängutarkust ning kaaslaste leidmist. Kuigi siiani pole ta eriti kõrgel tasemel mänginud, siis Žalgirise peatreener Šarunas Jasikeviciuse mudelisse peaks selline mees hästi sobima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles