Kalev/Cramo esimest korda VTB Ühisliiga play-off´i vedanud Kairysest võib saada Leedu tippklubi peatreener

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Donaldas Kairys.
Donaldas Kairys. Foto: Tairo Lutter

Aastatel 2017-2019 poolteist hooaega BC Kalev/Cramot juhendanud Donaldas Kairyst seostatakse tugevalt Vilniuse Rytasega. 

Pärast seda, kui Kairys 2019. aasta kevadel Kalevi esimest korda VTB Ühisliiga play-off´i vedas, tõusis tema hind meeletult. Leedulast seostati erinevate klubidega, lõpuks maandus ka Euroliiga satsi Piraeusi Olympiacose abilise kohal. 2020. aasta alguses otsustas Kreeka tippklubi treeneritebrigaadi välja vahetada.

Seejärel sai Kairysest Saratovi Avtodori peatreener, kuid koroonakriisi eel jõudis ta tiimi juhendada vaid kolmes matšis. Krepsinis.net andmetel on üsnagi tõenäoline, et leedulane naaseb kodumaale ning asub Rytase lootsiks. Seni vedas tiimi Dainius Adomaitis, kellega klubi aga tõenäoliselt lepingut pikendada ei soovi. 

Rytas on Leedu üks kuulsamaid klubisid. Pikalt võideldi Kaunase Žalgrisega koduse tiitli eest, kuid viimastel aastatel on rohesärgid veidi eest rebinud. Vilniuse tiim on aga tublilt edasi pusinud, stabiilselt osaletakse Euroopa tugevuselt teises klubisarjas EuroCupil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles