Roberts Štelmahers kuulutati VTB Ühisliiga hooaja üheks suuremaks kangelaseks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Roberts Štelmahers.
Roberts Štelmahers. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli VTB Ühisliiga valis enneaegselt lõppenud hooaja kümme kangelast ehk silmapaistvamat tegelast. Nende seast leiab ka BC Kalev/Cramo peatreeneri Roberts Štelmahersi. 

«Eelmine hooaeg oli Kalevi võistkonna ajaloo parim, seitsmenda kohaga pääseti esimest korda play-off´i. Suvel toimusid aga suured muutused, pool koosseisust uuenes,» seisab Ühisliiga kodulehel. 

«Lätlasest peatreener, kes juhendab ka rahvuskoondist, mitte ainult ei ehitanud meeskonda üles, vaid lõi ka täiesti uue mängustiili: ei mõeldud vaid jooksmisele ja punktide viskamisele. Edu tõi distsipliin, süsteem ja täpsus (10,9 pallikaotust oli kogu liiga parim näitaja). Veel enam, tasakaal kaitsemängijate ja eneskindlate viskajate vahel oli suurepäraselt paigas.

Hästi õnnestus ka mängijateturul toimetamine, tiimiga liitus rünnakuliider Kyle Vinales. Eesti klubil oli võimalik eelmise aasta tulemust veelgi parandada, hooaja peatamisel hoiti viiendat kohta. Nad suutsid kahel korral alistada suurde viisikusse ja Euroliigasse kuuluva Peterburi Zeniti.»

Lisaks Štelmahersile märgiti peatreeneritest ära Dražen Anzulovic (Krasnojarski Jenissei),  Kazys Maksvytis (Permi Parma), Zan Tabak (Zielona Gora), Zoran Lukic (Nižni Novgorod) ja Jevgeni Pašutin (Krasnodari Lokomotiv Kuban). Mängijatest tunnustati Malcolm Hilli (Astana), Errick McCollumit (Kaasani Unics), Mike Jamesi (Moskva CSKA) ja Aleksei Švedi (Moskva Himki). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles