Häbistatud kahekordne olümpiavõitja väärkohtles seksuaalselt 11-aastast tüdrukut

Henry Lääne
Copy
Kahekordne judo olümpiavõitja Peter Seisenbacher mõisteti süüdi alaealiste seksuaalses väärkohtlemises.
Kahekordne judo olümpiavõitja Peter Seisenbacher mõisteti süüdi alaealiste seksuaalses väärkohtlemises. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Kahekordne judo olümpiavõitja Peter Seisenbacher peab alaealiste seksuaalse väärkohtlemise tõttu kandma vanglakaristust.

60-aastane austerlane oli rootsi kardinate taga juba eelmisest detsembrist, kui ta mõisteti viieks aastaks vangi. Seisenbacher kaebas otsuse edasi, kuid Austria kõrgeim kohus jättis karistuse hiljuti jõusse, vahendab Saksamaa uudisteportaal T-Online. Tõsi, ülemkohtul on võimalik karistust pikendada või lühendada.

1984. ja 1988. aastal oma olümpiakullad võitnud Seisenbacher töötas pärast karjääri treenerina ning väärkohtles kahte noort tüdrukut. Varasemalt on meedias kirjutatud, et juhtumid leidsid aset vahemikus 1999-2001. Kui väärkohtlemine algas, oli üks tüdrukutest vaid 11-aastane.

Väidetavalt ahistas Seisenbacher ka kolmandat tüdrukut, kuid tema pääses kurjategija küüsist. Häbistatud olümpiasangari hämaraid tegusid on uuritud alates 2013. aastast.

Muide, neli aastat tagasi ei ilmunud Seisenbacher kokkulepitud ajal kohtusse ja põgenes Austriast. Teda hakkas taga otsima ka Interpol ning 2017. aasta augustis arreteeriti ta Kiievis ning anti kaks aastat hiljem Austriale välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles