Kristjan Port: kõikidel Andrus Veerpalu tegudel on vari peal (5)

Henry Lääne
Copy
Andrus Veerpalu.
Andrus Veerpalu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Spordibioloog ja Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port ütles «Ringvaates», et endise murdmaasuusataja Andrus Veerpalu suurte saavutuste kohal on dopinguvari.

Olümpiavõitja on olnud tihedalt seotud kahe dopinguskandaaliga, milles kummaski pole ta end süüdi tunnistanud, vaid on võidelnud kohtuveskitega. Seni edukalt.

«Kõikidel tema tegudel on vari peal,» kostis Port. «See ongi see traagika. Inimesena võiks ta öelda, mida tegi ja mida kahetseb, aga praegu on pigem vastupidi.

Tahaksime, et meie keskel elavad inimesed, kes on ausad ja keda saab usaldada. Praegu on terve hulk inimesi käinud sama suusarada, kes ei tunnista ennast süüdi ega palu ka andestust ehk nad ei taha ära leppida.»

Täna tuli uudis, et riigikohus peab võimalikuks Veerpalu kunagise treeneri ja mullu Seefeldis lahvatanud skandaali ühe võtmeisiku Mati Alaveri kriminaalasja toimiku avaldamist ajakirjandusele.

Port on mingit materjali näinud, kuid mõistetavalt ei saanud ta teemat eriti kommenteerida. «Soovin ajakirjanikele edu kohtuvaiete lõpetamisel. Usun, et oleme õigusriik ja saame aru, et see pole mitte formaalloogika, mistõttu me neid dokumente ei näe. Meil on õigustatud ootus aru saada, mis on toimunud, kui sügavalt on meid petetud ja kas on põhjust õppida, et seda tulevikus ei korduks.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles