Kahekordse NBA meistri ülestunnistus: seksisin kaitsevahendita üle 2000 naisega, aborte oli palju (2)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lamar Odom 2019. aastal.
Lamar Odom 2019. aastal. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / Xavier Collin/Image Press Agency/Scanpix

Korvpalliliiga NBA kahekordne tšempion Lamar Odom on ehe näide sellest, kuidas liigne kuulsus, raha ja edu võib inimese hulluks ajada.

1999. aasta draftis neljandana valitud Odom kuulus aastaid ookeani taguse liiga suuremate tegijate hulka. Ta krooniti 2009 ja 2010 koos Kobe Bryantiga Los Angeles Lakersiga kahel aastal järjest NBA meistriks. Lisaks võitis ta USA koondisega 2004. aasta 2010. aasta MM-i ningi 2004 olümpial pronksi. Paraku sattus ääremängija pahede küüsi.

Tegelikult algasid raskused juba lapsepõlves. Odom sündis New Yorkis Queensis perre, kus nii ema kui ka isa olid heroiinisõltlased. Neist esimene suri, mil ta oli 12. Korvpallist sai väljund, millega murede eest põgeneda. 

Esialgu plaan õnnestus. Noormees alustas edukat NBA karjääri Los Angeles Clippersis, liikus seejärel Miami Heati, kuniks ta pikemalt Lakersisse paikseks jäi. Kaks meistrisõrmust tulid Phil Jakcksoni juhendamisel eelkõige koos Bryanti ja Pau Gasoliga. Odomi peeti toona kogu liiga üheks paremaks pingilt mängu sekkujaks. 

Kuuluse ja rahaga tekkisid aga probleemid, sarnaselt oma vanematele sattus ta uimastite küüsi. «Arvan, et olen narkootikumide peale raisanud elu jooksul ligi 100 miljonit dollarit,» vahendas Marca endist korvpallitähte. «Tarbisin kokaiini iga päev, põhimõtteliselt igal vabal hetkel. Ma ei suutnud, ega tahtnudki seda kontrollida.»

Probleemide kõrvalt tema korvpallikarjäär siiski jätkus. Aastatel 2011-2013 proovis ta kätt veel Dallas Mavericksis ja Clippersis, kuniks 2014 alguses veel korraks Baskoniasse sattus. Hispaanias tegi ta kaasa kõigest kaks mängu, mis jäidki viimasteks.

«Narkootikumid viisid mu karjääri kiire lõpuni, sest tapsin endas soovi treenida ja heas vormis olla,» ütles praeguseks 40-aastane Odom. 

Kõige sügavam põhi jõudis kätte umbes aasta pärast korvpallikarjääri lõppu. Üledoosi saanud Odom leiti ühest Nevada hotellist teadvusetult. Ta oli kolme päeva jooksul kulutanud kokaiinile 75 000 dollarit.

Koomas olles tabas Odomi 12 insulti ja kuus südamerabandust. «Kõik arstid, kes mind näevad, ütlevad, et ma olen kõndiv ime,» tunnistas surmasuust napilt pääsenud jänki. 

Mõistagi kaasnesid sellise elustiiliga ka muud probleemid. Odom abiellus küll 2009. aastal seltskonnatähe Khloe Kardashianiga, kuid asjad hakkasid viltu vedama kohe algusest. Korvpallistaaril polnud plaanigi truuks jääda. 

«Ma olen sõltlane. Sekisin rohkem kui 2000 naisega. Nädalas oli mul keskmiselt kuus erinevat naist ja ma ei kasutanud kordagi kondoomi. Seega olen elu jooksul pidanud paljude abortide eest maksma,» tõdes Odom. 

Meeletesegaduses kaotas ta kohati aru. «Mida sa teed? Kas ma üritad mind sõprade eest häbistada? Ma tapan su ära! Sa ei tea, milleks ma võimeline olen,» mäletas Odom üht paljudest tülidest, kus ta selgelt piiri ületas. 

Nad lõpetasid lähedasema suhtlemise 2013. aastal, kuid kohe lahutust ei allkirjastanud. Ametlikult lõppes abielu 2016, mil Odom pärast võõrutusravi Kardashianilt südamest vabandust palus. 

«Olen surma petnud, nii et uimastitega on kõik,» sõnas patte kahetsev kahekordne NBA tšempion. «Maailm on ebaõiglane. Soovin, et koomas oleks jumal pigem mind võtnud, kui nüüd Kobe Bryanti.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles