Soome suusatajad pidasid peo, kus koroonaviirus vohas (4)

Postimees Sport
Copy
Pildil on Soome parim naissuusataja Krista Pärmäkoski.
Pildil on Soome parim naissuusataja Krista Pärmäkoski. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Soomes otsustati Vuokatti suusamaraton koroonakriisi tõttu ära jätta, kogunesid mitmed osalema pidanud sportlased, et pidutseda. Mitmed neist on nüüd viirusse nakatunud.

Soome väljaanne Iltalehti kirjutab, et teiste hulgas on koroonahaigeks jäänud MK-sarjas sõitnud Leena Nurmi ja noor talent Anni Alakoski. Pidu toimus Kainuu maakonnas, kus polnud enne saatuslikku õhtut ühtegi viirusse nakatunut.

Nüüd on Kainuus umbes 50 haiget ning arst Olli-Pekka Koukkari usub, et kõik sai alguse ärajäänud maratoni nädalavahetusest.

Suusatajad said kokku ühes baaris. «Teadsime, et hooaeg on tõenäoliselt läbi ning tahtsime seda tähistada,» meenutas väljaandega Ilta-Sanomat vestelnud Nurmi.

Ta tundis esimesi koroonasümptomeid neli päeva pärast pidu. «Mõtlesin, et mul on lihtsalt palavik. Nädal aega pärast kokkusaamist kuulsin aga jutte, et mitmed peol olnud inimesed on haigeks jäänud. Hiljem selgus, et neil oli koroonaviirus ja minagi andsin positiivse testi.»

Alakoski muretseb oma kopsude pärast. «Kas suudan taas tavapäraselt hapnikku tarbida? Võin vaid mõelda, kuidas mõjutab viirus vanemaid inimesi, sest ehkki ma olen noor sportlane, mõjutas haigus mind väga,» rääkis ta Soome Rahvusringhäälingule YLE.

Saatuslikul peol osales ka Soome naistesuusatamise suurim täht Krista Pärmäkoski, kes on praegu YLE teatel Vuokattis isolatsioonis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles