Rallilegend Marcus Grönholm kardab, et mootorispordi tulevik on tume

Henry Lääne
Copy
Marcus Grönholm.
Marcus Grönholm. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Kahekordsel autoralli maailmameistril Marcus Grönholmil on oma tiim, kuhu kuuluvad rallisõitjad Jari Huttunen ja Emil Lindholm ning rallikrossimehed Niklas Grönholm ja Timur Timerzjanov.

Hooaeg algas soomlase hoolealuste jaoks hästi, kuna Rootsi MM-rallil olid Huttunen ja Lindholm WRC3-klassi ehk R5-autodega sõitvate eratiimide arvestuses kaks paremat.

Koroonakriisi tõttu on nii autoralli kui ka rallikrossi võistluskalender uppi löödud ning keegi ei tea täpselt, millal ja kus järgmine sõit toimub. «See on tüütu, et koroona tuli just siis, kui hooaeg algas,» ütles Grönholm ajalehele Helsingin Sanomat.

«Kardan, et mootorisporti võib tabada mitmeaastane masu,» jätkas 30 MM-etappi võitnud mees, kes on praegu tegev ka eraettevõtluses. «Toetajad ei saa raha mängu panna, kui nad peavad inimesi koondama.»

52-aastane Grönholm, kellele kuulub restoran, jõusaal ja kaubanduskeskus, kinnitas intervjuus, et tema ei osale enam ühelgi MM-rallil. Viimati sõitis ta mullu Rootsis Toyota Yaris WRCga, kuid oli väga roostes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles