Kriisa lahkub Žalgirisest ja liitub väga tugeva USA ülikooliga?

Henry Lääne
Copy
Kerr Kriisa palliga.
Kerr Kriisa palliga. Foto: Nuotr. D.Lukšta

Korvpalliportaal Eurohopes kirjutas, et Kaunase Žalgirisse kuuluv Eesti koondislane Kerr Kriisa lahkub Leedust ning liitub tugeva Arizona Ülikooliga.

Vastav artikkel on nüüdseks küll maha võetud ning mängumees ei soovinud võimalikku üleminekut kommenteerida. Samas poleks tema USAsse siirdumine teps mitte üllatav, kuna märtsis kinnitas Kriisa, et Brigham Youngi Ülikool on teda jahtimas.

Tagamees sai lõppenud hooajal klubitasandil platsile nii Euroliigas, Leedu meistrivõistlustel kui ka tugevuselt teises liigas. Eestlane oli mõned kuud laenul Prienais, kuhu ta läks mullu novembris laenulepingu alusel, kuid ei saanud piisavalt mänguaega ning naasis jaanuaris Žalgirise duublisse.

Leedu tugevuselt teises liigas oli ta tiimi üks vedureid. 19 kohtumisega tõi ta keskmiselt 14,3 punkti, jagas 5,7 korvisöötu ja võttis 2,4 lauapalli.

Arizona näol on tegemist USA ühe tugevaima ülikooliga, kus on enne maailma tugevaimasse liigasse NBA siirdumist mänginud näiteks Lauri Markkanen, Gilbert Arenas ja Andre Iguodala. Arizona on viimastel aastatel jõudnud pidevalt ka Märtsihullusele ehk turniirile, kus selgub USA ülikoolide parim korvpallitiim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles