Tänak sai Mäkinenilt sugeda ja langes konkurentsist (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen
Ott Tänak ja Tommi Mäkinen Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sari selgitab fännide ja ekspertide abil ajaloo parimat sõitjat. Esialgsesse valikusse mahtus ka valitsev maailmameister Ott Tänak, kuid eestlane langes avaringis Tommi Mäkineni vastu konkurentsist välja.

Tõele au andes ei saa seda üllatuseks pidada, sest ehkki Tänak on viimastel aastatel säranud, on tema endise tiimipealiku Mäkineni arvel neli maailmameistritiitlit ning muu statistika räägib samuti soomlase kasuks.

55-aastane Mäkinen kogus Tänaku vastu 57,4 protsenti häältest ning oli viimane, kes jõudis kaheksa parema hulka ehk veerandfinaali. Seal ootab teda kahekordne maailmameister Carlos Sainz.

MM-sarja ajaloo parima sõitja selgitamisel moodustab fännide hääletus lõpptulemusest 40 ja ekspertide valik 60 protsenti. Spetsialistide hulka kuuluvad ralliajakirjanikud Julian Porter, Marco Giordo, Reiner Kuhn, David Evans, Loic Rocci ja Jose-Manuel Gonzalez.

Teistes veerandfinaalides kohtuvad Sebastien Loeb ja Walter Röhrl, Marcus Grönholm ja Juha Kankkunen ning Sebastien Ogier ja Miki Biasion. Hääletus läheb lahti 20. aprillil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles