Raskustesse sattunud norralased pole legendaarse MK-etapi auhinnaraha ikka veel välja maksnud (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Holmenkolleni 50 km klassikasõidu võitis venelane Aleksandr Bolšunov.
Holmenkolleni 50 km klassikasõidu võitis venelane Aleksandr Bolšunov. Foto: Vidar Ruud/AP

Märtsi alguses murdmaasuusatamise MK-sarja peetud Holmenkolleni maratonil auhinnalisele kohale tulnud suusatajad pole tänaseni võiduraha kätte saanud.

7. märtsil sõidetud 30 km klassikatehnika ühisstardi võitis Holmenkollenis Frida Karlsson, teine oli Therese Johaug ning kolmas Ebba Andersson. Päev hiljem asusid võistlustulle mehed, kes läbisid klassikatehnika ühisstardis 50 km. Võitjaks tuli venelane Aleksandr Bolšunov, teiseks norralane Simen Hegstad Krüger ning kolmandaks samuti kodupubliku ees võistelnud Emil Iversen.

Meeste ja naiste auhinnafond Holmenkollenis oli võrdne. Võitja pidanuks saama 10 000 Šveitsi franki ehk 9500 eurot, teine koht 7500 ning kolmas 5000 Šveitsi franki.

Võistluste korraldaja Kristin Vestgren Sæterøy tunnistas NRK-le, et auhinnaraha pole tõesti välja makstud, sest koroonaviiruse pandeemia on muutnud korraldajate elu majanduslikult keeruliseks. «Oleme praegu situatsioonis, kus juhatusel on vaja tegutseda. Peame mõtlema esmalt välja päästeplaani ning alles siis saame auhinnaraha välja maksta. Sportlastel tuleb oodata, kuniks saame asjad kontrolli alla,» ütles ta.

Holmenkolleni MK-etappi korraldab Holmenkollen Ski Festival, mis kuulub Norra suusaliidule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles