Endine tiimipealik kritiseeris Schumacherit: ta oli erakordne talent, ent...

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Paljude silmis on Michael Schumacher tõeline vormelilegend. Tegemist on ikkagi seitsmekordse maailmameistriga, kes triumfeeris oma karjääri jooksul 91 võidukihutamisel. Legend! Kuid seda mitte sakslase esimese bossi Eddie Jordani jaoks.  

72-aastane iirlane leiab siiski, et Schumacheri näol on tegemist erakordse talendiga. Miks muidu lubas Jordan tal 1991. aasta Belgia GP-l Bertrand Gachoti asendussõitjana kuninglikus sarjas debüteerida. Ent leidub üks konkreetne valdkond, mille tõttu sakslane kõikidele oma aktsiatele Jordani silmis vee peale tõmbab. 

«Schumacher polnud lihtsalt meeskonnamängija,» sõnas omanimelise vormelitiimi asutaja podcastis «Off The Ball». «Kui me räägime Eddie Irvinenist või Rubens Barrichellost, siis neil kõigil oli alati lepingus punkt, mis käskis neil Schumacheri kõrval teist viiulit mängida.»

Jordan möönab, et sakslane polnud ainus, kes tahtis endale tiimis kindlat esisõitja kohta, kuid Schumacher tahtis seda kõige selgesõnalisemalt ja käredamalt. 

Kui juttu teha aga kõigi aegade parimast vormelisõitjast, ei anna Jordan samamoodi oma häält sakslasele, vaid leiab, et varasemad tšempionid ei saaks vastu praegusele F1-sarja valitsejale Lewis Hamiltonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles