Tour de France'i võitja kogus garaažis vändates Briti terviseametile sadu tuhandeid eurosid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Geraint Thomas.
Geraint Thomas. Foto: Facebook @geraint.thomas.921

Endine Tour de France'i võitja Geraint Thomas väntas oma garaažis oleva velotrenažööri sadulas kolme ööpäevaga 36 tundi, et koguda Briti terviseameti (NHS) jaoks nõndaviisi 345 000 eurot.  

«Ilma liialdamata, viimased kaks tundi olid mu elu raskeimad ratta seljas. Suutsin vaevu korralikult istuda,» vahendas BBC Thomase sõnu pärast sadulast astumist. 

Waleslane väntas iga päev 12 tundi jutti. Kui tal paluti seda kuidagi rattamaailma konteksti panna, siis leidis Thomas, et see oleks sama, nagu läbida Tour de France'il kaheksa või üheksa katset järjest.  

«Kavatsen nüüd terve nädala vabaks võtta, et sellest taastuda,» lausus 2018. aasta Prantsusmaa velotuuri võitja. 

Miks aga Thomas säärase hullumeelse katsumuse ette võttis? «Olin kuulnud erinevate inimeste lugusid, kes samamoodi annetusraha korjasid ja leidsin, et tahan samamoodi väikest-väikest rolli mängida,» sõnas ta. 

Thomase kogutud 345 000 eurot aitavad NHS-il kindlasti koroonakriisiga paremini toime tulla. Eriti tänulikud on Briti terviseametnikud aga I maailmasõja veteranile Tom Moore'ile, kes on annetustega kogunud üle 26 miljoni euro. 

Nimelt võttis 99-aastane sõjaveteran plaani, et kavatseb enne sajandat sünnipäeva, mis on 30. aprillil, jalutada oma 25-meetrises aias käimisraamiga sada korda edasi-tagasi. Selle plaaniga sai ta ühele poole juba reedeks, 16. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles