Itaalia koondise peatreener: Zlatan on Messi ja Ronaldoga samal pulgal

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: AFP/SCANPIX

Messi või Ronaldo – see on küsimus, mida on esitatud pea igale jalgpallifännile. Itaalia koondise peatreeneri Roberto Mancinile meele järgi olemiseks tuleks see ilmselt aga ümber formuleerida. Messi, Ronaldo või Zlatan – see on küsimus?

«Zlatan on mängija, kes läheb jalgpalliajalukku kui üks läbi aegade edukamaid ründajaid. Ta on Lionel Messi või Cristiano Ronaldoga samal tasemel. Ta on võitnud tiitleid igal pool kus ta on käinud ja löönud kõikjal ka palju väravaid. Tänavu mängis ta väga hästi näiteks Milanis ja keegi ei tea, mis plaanid tal veel tulevikus varus on,» sõnas Mancini vestluses Sport Mediasetile. 

Ibrahimovic on mänginud karjääri jooksul üheksas erinevas klubis ning löönud 798 ametlikus kohtumises 478 väravat. Terve karjääri Barcelonas veetnud Messi numbrid on 750 kohtumist ja 638 väravat. Neljas klubis pallinud Ronaldo omad aga 838 mängu ja 626 väravat. 

Ent intervjuu ei piirdunud ainult Zlatani ülistamisega. Vesteldi jalgpallist üldisemalt ja Mancini oli näiteks veendunud, et kui jalgpalli EM leiaks tänavu suvel aset, oleksid just tema hoolealused need, kes turniiri lõppedes kuldse karika pea kohale tõstaksid. 

«Meil õnnestus kokku saada väga tugev võistkond. Koondis, kes oli võimeline tooma Itaaliale esimene tiitel pärast 1968. aastat. Oleks imeline, kui suudaksime trofee taas Itaaliasse tuua ja meil on selleks vajalik kvaliteet olemas,» sõnas juhendaja. 

Saapamaa koondis läbis EM-valiksõela koperdamata, võites kõik kümme kohtumist. Ainsana suutis sama tempu valiksarjas korrata Belgia. «Mul on lihtsalt hea meel, et fännid on taas koondise selja taga,» sõnas Mancini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles