Noorim Pehka on samuti siirdumas USA tugevaimasse üliõpilasliigasse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ran Andre Pehka Eesti U16 koondises.
Ran Andre Pehka Eesti U16 koondises. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Järjekordne Eesti korvpallur on siirdumas USA tugevaimasse ülikooliliigasse NCAA. University of California, Davisega (UC Davis Aggies) seostatakse Ran Andre Pehkat.

Varakult lõppenud hooaja pallis 18-aastane mängujuht Tallinna Kalev/TLÜ ridades. Martin Müürsepa käe all mängis ta Eesti-Läti liiga 25 kohtumises keskmiselt 24,2 minutit, viskas 6,6 punkti ja jagas 2,3 resultatiivset söötu. 

Eurobasket teatas, et Pehka on koolile lubaduse andnud, ent allkirjast veel juttu pole. Tema puhul on lisaks eelmisele hooajale välja toodud edukad esinemised nii Eesti U16 kui ka U18 koondises. 

UC Davis Aggies kuulub haridustasemelt tippude hulka ning mängutasemelt liigutakse samuti stabiilselt ülespoole. 2017. aastal jõuti esimest korda Märtsihullusele, seal teeniti üks võit. 

Ran Andre on korvpallilegendi Rauno Pehka noorim poeg. 

Tuleval hooajal müttab NCAA tugevaimas divisjonis enneolematult palju Eesti tagamängijaid. Lisaks Pehkale on koht kindel debütantidel Kerr Kriisal (Arizona), Marten Maidel (Liberty) ja Mark-Andreas Jaaksonil (Southern Miss), Oral Robertsis jätkab Carlos Jürgens. Jaaksoniga samas satsis pallib ka Artur Konontšuk. 

Lisaks siirdub ookeani taha Leemet Böckler (St Mary´s), kus temast saab Matthias Tassi tiimikaaslane. Viimast aastat San Fransiscos peaks alustama Taavi Jurkatamm. 

Pole välistatud, et NCAAsse leiab tee veel mõni meie mängija. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles