Kurioosum: maailmameistrist Rootsi kergejõustiklane on olnud aastaid kadunud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Abeba Aregawi
Abeba Aregawi Foto: Dylan Martinez/Reuters/Scanpix

Abeba Aregawi sündis Etioopias, kuid esindas 2012. aastast Rootsit mitmel kergejõustiku tiitlivõistlusel. Ta võitis kaks MM-kulda, ühe EMi esikoha ning hõbeda. Viimastel aastatel on talendikas jooksja aga justkui õhku haihtunud.

2013. aastal võitis Aregawi Moskvas 1500 m MM-tiitli juba 23-aastaselt. Pool aastat hiljem krooniti ta samal distantsil ka sisemaailmameistriks ning 2014 suvel õnnestus noppida EMi hõbe. Pärast seda Aafrika juurtega sportlase saavutused ka lõppesid. 

Expresseni andmetel kadus Aregawi vaikselt pärast hõbedast EMi. Temaga üritati küll ühendust võtta, ent tulutult. Küll aga oli teada, et talendikas jooksja naasis Etioopiasse, kus ta vaikselt ja tähelepanu soovimata oma elus uue peatüki keeras. 

Mitmekordsel tiitlivõistluste medalistil oli tollal ka parajalt skandaale. Neist tõsiseim puudutas meie läänenaabrite esindamist. Mitme allika andmeil abiellus ta Rootsi mehega vaid selleks, et kodakondsust saada. Lisaks oli probleeme maksude tasumisega.

Arvestades, et pikematel distantsidel jooksvate sportlaste parim iga tuleb pigem alles päras 30. eluaastat, kerkis Aregawi nimi seoses olümpiaga taas päevakorda. Selgus nii palju, et kaks aastat tagasi lõpetas 29-aastane naine sportlaskarjääri. 

Pärast seda pole trennikaaslased Aregawist suurt midagi kuulnud. Kellelgi pole aimu, milline endine tippatleet praegu välja näeb või millega täpsemalt tegeleb. Vähestest infokildudest selgub, et Rootsile medaleid toonud sportlane abiellus 2017. aastal jooksja Yemane Tsegayga ja nad peaksid kuskil Etioopias kasvatama kaht last. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles