Kas vaktsiinivastasus võib Novak Djokovici tennisekarjäärile põntsu panna? (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Novak Djokovic suudlemas jaanuaris Austraalia lahtiste võidukarikat.
Novak Djokovic suudlemas jaanuaris Austraalia lahtiste võidukarikat. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Tennise maailma edetabelit juhtiv serblane Novak Djokovic teatas, et ta ei poolda vaktsineerimisi ning see võib segada tema naasmist tipptennise karussellile.

«Ma isiklikult ei poolda vaktsineerimist ja ma ei tahaks kedagi kohustada seda tegema selleks, et saaks reisida,» rääkis Djokovic Serbia sportlaste eilses Facebookis toimunud arutelus, vahendas ajaleht The Guardian.

«Mis juhtub, kui see muutub kohustuslikuks? Pean siis otsustama. Mul on ses osas oma arvamus ja ma ei tea, kas see võib muutuda. Kui hooaeg jätkub näiteks juulis, augustis või septembris, siis minu arusaamist mööda on ebatõenäoline, et kohe pärast karantiini lõppu ja olukorras, kus vaktsiini veel pole, saaks nõuda mingit vaktsineerimist,» rääkis Djokovic, kes võitis tänavuse esimese suurturniiri, Austraalia lahtised meistrivõistlused jaanuaris.

Eelmisel kuul oli naiste endine maailma esireket Amelie Mauresmo rääkinud, et tennisega ei saa jätkata enne, kui töötatakse välja koroonaviiruse vastane vaktsiin. Enamik teadlasi aga arvab, et sellega läheb aega vähemalt aasta.

«Tennisekarussell = kõigi rahvuste mängijad pluss korraldajad, pealtvaatajad, ehk inimesed kõigist neljast maailma nurgast tulevad kokku. Pole vaktsiini = pole tennist,» oli Mauresmo säutsunud.

Enne 13. juulit ei peeta ühtegi tipptasemel tennisevõistlust. Tänavu jääb esimest korda pärast teist maailmasõda ära Wimbledoni turniir, Prantsusmaa lahtised lükati maist-juunist septembri lõppu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles