Taani jalgpalliklubi ulmeline plaan: suletud staadioniga mängule 10 000 pealtvaatajat!

Toimetas Ville Arike
Copy
FC Midtjyllandi visioon koroonajärgses maailmas mängule staadioni kõrval kaasaelamisest.
FC Midtjyllandi visioon koroonajärgses maailmas mängule staadioni kõrval kaasaelamisest. Foto: Twitter / FC Midtjylland

Taani on sarnaselt teistele riikidele koroonaviiruse pandeemia küüsis, kuid olukord on stabiliseerunud ja mõeldakse tavapärasesse ellu tagasipöördumise viiside peale. Rasked ajad lasevad fantaasial lennata ja tekitavad huvitavaid ideid.

Taani jalgpalliliiga taaskäivitamiseks on praegu pakutud välja kolm kuupäeva: 17., 24. või 31. mai. Hooaeg lõppeks juulis. Mõni meeskond juba harjutab väikestes gruppides, mõned klubid lubavad töötajaid taas kontorisse.

Küll on selge, et mõnda aega tuleb mängida pealtvaatajateta, suletud staadionidel. Tavatu ideega tuli välja liiga kindel liider, meistritiitli poole marssiv FC Midtjylland, kus kunagi mängis Urmas Rooba.

Nimelt on plaan tekitada staadioni ümber mobiilne kino. Parklatesse mahub 2000 autot ning plaanitakse üles seada suured ekraanid nõnda, et kõigist autodest näeks mängupilti. Ühtlasi töötatakse tehnilise lahenduse kallal, mis võimaldaks telereportaaži vastaval sagedusel autoraadiotesse suunata.

Niimoodi oleks staadioni kõrval võimalik mängule kaasa elada klubi hinnangul kuni 10 000 inimesel!

«Teeme tihedat koostööd politsei, Herningi kohaliku omavalitsuse ja staadioni haldajaga, loomaks vaatamiseks kõigile ohutud tingimused,» teatas klubi.

Midtjylland juhib teisel kohal asuva FC Kopenhaageni ees 12 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles