Naiste koondise EMile viinud Andrei Ojamets lahkub Tartust ja saab uue väljakutse

Toimetas Ville Arike
Copy
Andrei Ojamets tüüris mullu naiste koondise esimest korda EM-finaalturniirile.
Andrei Ojamets tüüris mullu naiste koondise esimest korda EM-finaalturniirile. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel aastal Eesti naiste võrkpallikoondise esmakordselt EM-finaalturniirile tüürinud ja seal tiimiga ka silma pähe saanud Andrei Ojamets lahkub Tartu Bigbanki meeskonnast ja saab uue väljakutse, alustades tööd Audentese Spordigümnaasiumis.

Ojamets hakkab juhendama neidusid, noormeestega jätkab tööd Raul Reiter.

«Kuigi olen kunagi ammu ka noortega töötanud, siis tõsi, see on täiesti uus ja huvitav väljakutse. Esiteks kogu Audentese süsteemi sisse elamine, teiseks tüdrukutega tuttavaks saamine ja oma treeningprotsessi tekitamine. Kuigi osa mängijatega olen koondises juba kokku puutunud, siis mõni on minule päris uus. Aga ootan juba, et saaks saali ja tööle hakata, eks võtame alguses päev korraga,» kommenteeris Ojamets võrkpalliliidu kodulehele. Ta on nii pärast ülikooliõpinguid kui ka sõjaväeteenistuse läbimise järel töötanud Pärnu spordikoolis samuti noortega.

«Eks Audenteses ole mõnes mõttes samuti tipud, seal treenib ja õpib ju meie noorte paremik. Naiste koondise peatreenerina ja ka vahepeal Tartu Ülikooli naiskonnaga töötades on mul naiste võrkpalliga olnud viimasel ajal suur kokkupuude, seega päris tundmatusse ma ei hüppa. Usun, et tuleb huvitav aeg.»

Ojametsa sõnul oli Audentese kasuks otsustamisel oma roll ka kindlusel, mida klubitreeneriamet ei paku. «Mingi stabiilsus on igale treenerile hea, sest muidu elavad treenerid ju alati hooaeg korraga ja pärast seda oled jälle nagu töötu. Aga Tartu aja kohta tahan kindlasti öelda klubile suure tänu! See oli meeldiv ja tore aeg, klubi organisatoorne pool oli tipptasemel. Samuti TÜ spordihoone ja ülikooli meditsiiniline abi, kogu see kompleks on Eestis üks paremaid,» lisas Ojamets tänusõnad viimasele klubile, Bigbankile.

Klubi omalt poolt tänas Facebooki küljel treenerit:

«Aitäh, Andrei Ojamets!

Tänaseks on selge, et Andrei Bigbank Tartu meeskonna eesotsas ei jätka. Segane seis (tipp)spordi maastikul sunnib tegema treenereidki otsuseid, mis tagavad kindlust pikemas perspektiivis. Samuti on uus väljakutse Andreile kindlasti südamelähedane olnud pikka aega, nimelt asub ta juhendama Audentese noori võrkpallineiusid!

Ojametsa suhe meie klubiga ei ole olnud lihtsalt töösuhe, me oleme üksteist aidanud nii heas kui halvas! Veelkord suur aitäh Andrei ja edu Audentese Spordigümnaasiumis!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles