Manchester City staari üllas žest liigutas tuhandeid südameid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aymeric Laporte.
Aymeric Laporte. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Manchester City keskkaitsja Aymeric Laporte tegi hiljuti ülla žesti, kui ostis heategevuslikult oksjonilt varalahkunud Prantsusmaa poksija Alexis Vastine'i võistlusriietuse, et see hiljem perekonnale tagastada. 

Prantsusmaa poksija Alexis Vastine lahkus siit ilmast 2015. aastal kõigest 28-aastasena helikopteriõnnetuse tagajärjel. Vastine'i isa otsustas praegusel raskel ajal panna oma poja 2012. aasta olümpial kantud võistlusvormi heategevuslikule organisatsioonile, mis kogub eriolukorras raha Prantsusmaa päästjate jaoks. 

Kui Laporte seda märkas, otsustas ta Vastine'i võistlusdressi oksjonilt 5000 euroga ära osta ja selle perepeale tagastada. 

«Tänan sind Aymeric. Sul on väga suur anne, kuid veel suurem süda,» sõnas heategevuslikku oksjonit läbi viinud Prantsusmaa käsipallur Cyril Dumoulin. «See on näide, kus teod ütlevad rohkem kui sõnad. Aitäh Aymeric, et sa pärast oksjoni võitmist selle võistlusdressi isale tagastasid.»

Laporte'i vastus ühismeedias: «Tänan sind, sest sinu teod aitavad sel raskel ajal neid, kes enim abi vajavad.»

Vastine võitis kuni 64 kg kaaluvate poksijate seas 2008. aasta Pekingi olümpial pronksi, 2012. aastal olümpial osales ta juba kuni 69 kg kaaluvate meeste konkurentsis, kuid Londonis sulges ukrainlane Taras Šelestjuk veerandfinaalis tema tee. 

Vastine oli üks kümnest inimesest, kes hukkus 2015. aasta märtsis Argentinas toimunud helikopteriõnnetuses

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles