Martin Järveoja sportlasteele alguse pannud klubi tähistas 40. juubelit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Martin Järveoja.
Martin Järveoja. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti üks vanemaid ja suuremaid judoklubisid Do, kust omal ajal alustas sportlasteed ka autoralli maailmameister Martin Järvoja, tähistas möödunud nädalavahetusel oma 40. sünnipäeva.

 Sel puhul andis klubi juht ja üks pikema staažiga treenereid Andres Põhjala «Spordipühapäevale» ülevaate Do edukast ajaloost.

«Aastate lõikes on meil igal aastal umbes 20-30 Eesti meistrit erinevates vanuseklassides, rääkimata medalitest läbi 40-50 aasta, mil oleme judoga Tartus tegelenud. Oleme sel alal kindlasti üks Eesti edukamaid klubisid. Ka maailmas oleme päris edukad olnud: klubil on kokku kümme tiitlivõistluste medalit, ehkki üks on judokas, aga maailmameistriks tulnud autorallis – Martin Järveoja. Üks veteranide MM-kuld on meil ka olemas – Margus Kõndi näol,» meenutas Põhjala. 

«Edukam on olnud Juhan Mettis, kel on neli tiitlivõistluste medalit: kaks EM-hõbedat ja kaks universiaadi hõbedat. Meie esimene medal tuli noorte olümpiafestivalilt Taanist - Tiiu Asper tõi pronksmedali ja see oli selline medal, mis toona loeti Euroopa meistrivõistluste medaliga võrdseks, kuna euroopakaid ei peetud,» sõnas Põhjala, kuid lisas, et vaatamata loetletud autasudele pole nad soovitud tasemeni klubiga veel jõudnud. Nimelt puudub neil olümpiamedalist. 

Praegu neil nii vinget tegijat judoklubis pole, kuid näiteks Mattias Kuusikul oli enne koroonakriisi reaalne võimalus Tokyo pilet endale ikkagi lunastada. Ometi pole medal Põhjala sõnul inimesest tähtsam. «Kõige olulisem on tublide inimeste kasvatamine,» kinnitas ta usutluses Tartu Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles