Spordireporter salvas Grossi, Kaalu, Märtinit ja Tänakut jõmmilauluga

Postimees Sport
Copy
Mullune Rally Estonia.
Mullune Rally Estonia. Foto: Sille Annuk

Iganädalases spordisaates «Spordireporter» võtsid saatejuhid Joosep Susi ja Ott Järvela (Soccernet.ee) pikalt pureda Eesti autospordiliitu, kes esitas eelmisel nädalal valitsusele rahapalve, et korraldada muu hulgas Maarjamaal tänavu rahvusvaheline võidukihutamine. 

Nagu kulges saate tutvustustekst Kuku raadio kodulehel: «Autospordiliidu suu suitseb nagu lausleekides põlev hunnik vanu autorehve. Eelmisel neljapäeval küsiti valitsuselt miljonit eurot ja lisati, et autosport ei taotle priviligeeritud staatust teiste spordialade suhtes. Tegelikult just seda nad tegid.»

«See kiri ainult kinnistab Rally Estonia ümber veebruaris ja märtsis tekkinud veendumisi. Minu meelest oli see kiri nahaalne, ülbe, tülgastavalt pateetiline ja kohati isegi erakordselt rumal,» sõnas Järvela saates. 

«Kirja üks esimesi sõnumeid oli, et autosport väärib eraldi tähelepanu. Miks? Auto- ja tehnikasport on viimane valdkond, mille toetamisele praeguses kriisis tuleb mõelda. Tegemist on erasektoril põhineva spordiharuga, mis on selgelt miinusmärgiga,» jätkas ta. 

Järvela sõnul võib Ott Tänaku ja Markko Märtini allkiri sellel kirjal mõjuda halvasti ka nende avalikule kuvandile. 

Saadet jäi lõpetama Mustamäe punkbändi «Müstika» jõmmilaul, mõistagi pühendusega Eesti autospordiliidule. 

Lisaks vastati saates küsimustele:

  1. Miks on Mati Alaveri kohtutoimiku avalikuks saamine väga tähtis?
  2. Kas Saaremaa võrkpalliklubile on tehtud ülekohut?
  3. Miks osad Inglismaa kõrgliiga miljonäridest jalgpallurid ei kipu nõustuma palgakärpega. On see ihnus või midagi muud?
  4. Kuidas muudab spordialade sisest jõudude vahekorda asjaolu, et mõnes kohas või riigis on koroonaviirusest tingitud piirangud leebemad ja lõpevad varem?
  5. Milliseid püsivaid muutusi võib koroonakriis tuua spordialade etiketti ja käitumisnormi?
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles