Rooney: hoolimata minu sõprusest Ronaldoga, on Messi parem jalgpallur

Postimees Sport
Copy
Wayne Rooney
Wayne Rooney Foto: Andy Rowland via www.imago-images.de/imago images/PRiME Media Images

Endine Inglismaa jalgpallikoondise esiründaja Wayne Rooney tegi valiku kahe maailma parimaks peetava jalgpalluri Cristiano Ronaldo ning Lionel Messi vahel. Inglase liisk langes viimasele.

Ronaldo ja Rooney olid tiimikaaslased Manchester Unitedis 2009. aastani, kui portugallane Madridi Realiga liitus. Nad võitsid koos kolm Inglismaa meistritiitlit ning 2007. aastal ka Meistrite liiga. Ometi peab Rooney Messit endisest tiimikaaslasest paremaks.

«Kui ma Cristianoga koos mängisin, ei olnud ta orienteeritud ainult värava löömisele. Nägin temas soovi saada maailma parimaks jalgpalluriks. Ta harjutas ja harjutas, kuni see lõpuks kandis vilja. Cristiano on uskumatult hea skoorija ning kindlasti kuulub ta koos Messiga kahe maailma parema jalgpalluri sekka,» ütles Rooney ajalehele Sunday Times. «Aga hoolimata minu sõprusest Ronaldoga, pean ma parimaks siiski Messit.» 

Inglase sõnul annab argentiinlasele eelise kaasasündinud talendikus. Ta toob selle ilmestamiseks välja mänigjate väravaesise tegutsemise. «Ma ei mäleta, et oleksin Messit näinud skoorimas tugevalt palli väravasse virutades. Ta lihtsalt veeretab pallid sisse. See käib tal näiliselt nii kergelt. Ronaldo on kastis halastamatu, tõeline tapja. Aga Messi piinab enne, kui ta oma ohvri surmab,» kirjeldas Rooney värvikalt. 

«Aga arvan, et need kaks on muutnud jalgpalli löödud väravate osas ja ma ei usu, et keegi neile selles arvestuses järele jõuab,» sõnas Inglismaa koondise eest 53 väravat löönud Rooney lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles