Saksamaal mängiv Eesti jalgpallur rügab raskel ajal ehitusobjektil

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kevin Rääbis
Kevin Rääbis Foto: Sille Annuk

Jaanuaris Saksamaa tugevuselt viiendas liigas mängiva SV Donaustaufiga liitunud Kevin Rääbis viibib jätkuvalt Saksmaal, kus teeb koroonaviirusest tingitud mängupausi ajal tööd ehitusvaldkonnas.

Donaustauf pakkus klubi mängijatele võimalust raskel ajal ehitusel tööd teha. Kolm jalgpallurit võtsid pakkumise vastu sealhulgas ka 26-aastane tartlane. Koos 23-aastase Sasha Diakiese ja 25-aastase Abulai Daboga rügatakse tööd Leipzigis asuval objektil.

Kolmekesi koos elavad jalgpallurid ka ühe katuse all, kõik eraldi tubades. Diakiese avaldas naljatades, et kui esialgu tegid mehed kodus süüa kordamööda, siis nüüd kokkavad köögis ainult tema ja Dabo. «Kevinil kõrbes riis põhja,» selgitas Diakiese, miks eestlast pliidi taha enam ei lasta.

Ehitusfirma, mille all jalgpallurid töötavad, kuulub klubi spordidirektorile Matthias Klemensile. Ta tõi eraldi välja Rääbise töökuse nii jalgpalliväljakul kui ka ehitusplatsil.

Koroonaviiruse tõttu on ka Donaustaufi jalgpalliklubil keerulises seisus. Pooleli jäänud hooaja tõttu maksti mängijatele ära veel märtsikuu palk, kuid aprillist tuli jalgpalluritel elatise teenimiseks tööots leida. Nii Rääbis kui tema kaks klubikaaslast teenivad objektil miinimumpalka ehk 12,55 eurot tunnis.

Fotosid tööhoos Rääbisest ja tema meeskonnakaaslastest on võimalik vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles