Jalgpallistaari jahmatav avaldus: treeningutele naastes olid 25 mängijast 23 haiged, aga koroonaviirust ei kontrollitud

Copy
Romelu Lukaku võitlemas Eesti parima jalgpalluri Ragnar Klavaniga.
Romelu Lukaku võitlemas Eesti parima jalgpalluri Ragnar Klavaniga. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP/Scanpix

Itaalia jalgpalli tippklubi Milano Interi ründaja Romelu Lukaku sõnul oli enamik Interi mängijatest jaanuaris hädas köha ja palavikuga, kuid neile ei tehtud koroonaviiruse teste.

Interi ridades pole seni teadaolevalt olnud ühtegi koroonaviiruse juhtumit, kuigi klubi asub Lombardia maakonnas, mis on Itaalias viiruse epitsenter.

Lukaku tuli avaldusega välja Instagrami otseülekandes, kus teda küsitles Kat Kerkhofs. Naine on teise Itaalia tippklubi Napoli edurivimehe Dries Mertensi abikaasa.

«Meil oli detsembris vaba nädal ning kui treeningutele naasime, olid 25 mängijast 23 haiged. Ma ei tee nalja,» ütles Lukaku, kes on Belgia eest löönud 84 kohtumisega 52 väravat.

«Mängisime Radja Nainggolani (Belgia tippjalgpallur – toim) Cagliariga ja umbes pärast 25 minutit pidi üks meie kaitsjatest väljakult lahkuma. Ta ei suutnud jätkata ning peaaegu minestas,» lisas Lukaku.

Inter ja Ragnar Klavani leivaisa Cagliari kohtusid 26. jaanuaril ning Milano klubi keskkaitsja Milan Škriniar vahetati 17. minutil Diego Godini vastu pingile. Ametlikuks põhjuseks toodi, et slovakil käis pea ringi ning ta polnud külmetusest täielikult taastunud.

«Kõik köhisid ja neil oli palavik,» jätkas Lukaku. «Kui sooja tegin, tundsin palavikku. Mul polnud seda aastaid olnud. Pärast mängu oli kavas õhtusöök, kus osalesid ka sporditarvetefirma Puma külalised, kuid ma läksin otse voodisse.»

Kuna Interi mängijatele ei tehtud koroonaviiruse teste, ei soovinud Lukaku otse öelda, et palluritel oli maailma sisuliselt seisma pannud haigus. Esimene viirusekandja avastati Itaalias 21. veebruaril, ehkki viirus levis mõistagi varemgi.

Tagasi üles