MMA-ässade tšekid värisevad poksitšempionide kõrval

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Arvestades poksimaailmas ringlevaid rahasummasid pole mingi ime, et Conor McGregor oli nõus Floyd Mayweatherilt kolm aastat tagasi kere peale saama.
Arvestades poksimaailmas ringlevaid rahasummasid pole mingi ime, et Conor McGregor oli nõus Floyd Mayweatherilt kolm aastat tagasi kere peale saama. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

See, et poksiringis ringlevad suured rahasummad, on spordisõbrale ammu teada fakt. Näiteks Anthony Joshua pistis mullu taskusse 51 miljonit eurot, samal ajal kui Deontay Wilder pidi leppima «vaid » 28 miljonit dollariga. Need summad kahvatuvad aga mõistagi Floyd Mayweatheri kõrval, kes on rusikahoope jagades ennast miljardäriks klohminud. Kuidas on rahalood aga võrkaiaga ümbritsetud poksiringis ehk MMA-puuris? 

MMA-võitlusi korraldava UFC edetabeli tipus kroonib mõistagi vabavõitluse kuningas Conor McGregor. 10 miljonit eurot on küll muljetavaldav teenistusleht, ent kahvatub siiski poksiässade kõrval. Oma MMA-mammonast poole on McGregor teeninud sealjuures hiljutistes matšides Donald Cerrone'i ja Habib Nurmagomedoviga.

Siiski ei ela iirlane nii kehvasti, sest isiklike sponsorite pealt teenib ta igal aastal teist sama palju otsa. Lisaks supleb ta siiani 2017. aastal Mayweatherile vastu astumise eest kupüürimeres. Toona teenis McGregor ainuüksi matšiga nõustumise eest 27 miljonit eurot, mis lõpuks suurenes 120 miljoni euro peale.

McGregorile järgnevad MMA-poksijate nimekirjas Alistair Overeem ja Habib Nurmagomedov, kes on mõlemad poksipuuris teeninud 8 miljonit eurot. Järgnevad sellised mehed nagu Anderson Silva (7,4 miljonit eurot), Michael Bisping (6,5) ja Georges St-Pierre (6,4). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles