Tänaku tiimikaaslane aitab kodumaal koroonakriisiga võidelda (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Carlos del Barrio (vasakul) koos Dani Sordoga poodiumil.
Carlos del Barrio (vasakul) koos Dani Sordoga poodiumil. Foto: AFP/SCANPIX

Dani Sordo kaardilugeja Carlos del Barrio ei istu koroonapausi ajal niisama käed rüpes, vaid aitab kodumaal eakatel pandeemiaolukorras toime tulla.

Nimelt kuulub 51-aastane hispaanlane kodumaal kaitseliitu, kelle ridades on ta viimased viis nädalat tegutsenud vabatahtlikuna. 

«Üritame igakülgselt lähipiirkonda aitada: jagame kaitsemaske, teeme eakete eest sisseoste, desinfitseerimine pindasid, et viiruse levikut takistada. Olen lihtsalt 24 tundi ööpäevas inimeste jaoks saadaval,» tutvustas Hispaania põhjaosas väikeses külas resideeruv del Barrio podcastis «SPIN, The Rally Pod» oma tegevusi.  

«Uskumalt tore, et minu külas aitavad kõik kõiki. See on kirjeldamatu tunne: siin on palju farmereid ja vanureid, seega on kõige tähtsam, et nad ei tunneks ennast üksi. See on kogukonna jaoks väga oluline,» jätkas ta. 

«Kuna elan üksi, siis on mul teiste jaoks aega. Olengi kogukonna jaoks saadaval. See aitab ka mul endal meeleolu rõõmsana hoida. Profisportlastena peame edu saavutamiseks olema isekad, aga nüüd on olukord täiesti vastupidine,» sõnas del Barrio.

Siiski ei veeda kaardilugeja oma täispäevi külavahel ringi sõitas, vaid võtab ka aega iseenda jaoks. Näiteks on ta vahepeal jätkanud prantsuse ja itaalia keele õpinguid ning paraleelselt jooksuringidel ennast vormis hoidnud. 

Sordo ja del Barrio kuuluvad Ott Tänakule ja Martin Järveojale sarnaselt Hyundai rallitiimi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles