UEFA kinnitas edasi lükatud suurturniiri uue algusaja

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Naiste jalgpalli valitsev Euroopa tšempion on Holland.
Naiste jalgpalli valitsev Euroopa tšempion on Holland. Foto: Raul Mee

UEFA kinnitas, et 2021. aastal toimuma pidanud naiste jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir peetakse hoopis 2022. aasta juulis.

Inglismaal toimuv turniir tuli edasi lükata, kuna sama tehti ka sel suvel toimuma pidanud meeste EM-finaalturniiri ning Tokyo olümpiamängudega. Põhjuseks mõistagi koroonaviiruse pandeemia. Mõlemad suurvõistlused peetakse 2021. aasta suvel.

Tegelikult võinuks naiste EM-finaalturniir toimuda ettenähtud ajal, ent siis oleks see jäänud eelmainitud võistluste varju. Naiste jalgpalli populariseerimisega on viimastel aastatel jõulisi edusamme tehtud ning UEFA presidendi Aleksander Ceferini sõnul saavad naised 2022. aasta juulis mängides tähelepanu, mida nad väärivad.

Naiste EM-finaalturniir algab 2022. aasta 6. juulil ning lõppeb 31. juulil.

UEFA oli juba varem kinnitanud, et seoses Covid-19 levikuga lükati edasi juunikuusse planeeritud rahvuskoondiste valiksarja kohtumised. Eesti naiste koondisel oli juunis Pärnu rannastaadionil kavas kaks EM-valikkohtumist: 5. juunil oleks vastane olnud Venemaa ning 9. juunil Türgi. Varem olid edasi lükatud ka aprillikuised matšid.

Valiksarjas on koondised pidanud erineva arvu kohtumisi, mõni naiskond viieliikmelistes gruppides on platsil käinud kõigest kahel korral. Eesti on kuueliikmelises A-alagrupis nelja kohtumisega teeninud ühe punkti, kui oktoobrikuus õnnestus Istanbulis viigistada Türgiga. Türklannadel on samuti kirjas üks viigipunkt. Meie alagrupis on naiskonnad seni pidanud väga erineva arvu kohtumisi ning gruppi troonib kuuest mängust maksimaalsed 18 punkti noppinud valitsev Euroopa meister Holland. Venemaa on neljast mängust kogunud üheksa punkti, Sloveenia on sama punktisumma kokku saanud kuue mänguga. Meie ette mahub veel viiest mängust kuus punkti noppinud Kosovo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles