Mööbel toast välja ehk kuidas Eesti korvpallikoondislane end Hispaanias vormis hoiab

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Rauno Nurger.
Rauno Nurger. Foto: fiba

Rauno Nurger on kogu koroonakriisi aja veetnud Hispaanias ehk viiruseleviku poolest ühes ohtlikumas piirkonnas. Põhjus: kohalik korvpalliliiga jokutab senini ilmselge otsuse, hooaja lõpetamisega.

«Tiimist öeldi, et soovi korral võib koju minna. Mõned seda võimalust ka kasutasid. Ameeriklased ja serblane läksid, aga ülejäänud peaks siin olema. Kõik ootavad otsust. Mõned räägivad, et mais-juunis hakatakse uuesti pihta, aga mina küll ei usu. Treenerite jutu järgi väga suure tõenäosusega mängud ei jätku. Ei tea, mida liigajuhid ootavad,» räägib Lugo linna klubisse Breogan kuuluv Nurger.

Hispaanias on koroonaviirus diagnoositud enam kui 200 000 inimesel, surnute arv ületab 20 000 piiri. Riigis kehtivad ranged karantiinireeglid, mille järgimist tõsiselt kontrollitakse. Nõnda on ka Nurger ja tema elukaaslane kokku puutunud kohaliku politseiga.

«Näiteks autos ei tohi inimesed samas reas istuda. Ühel päeval poest tagasi sõites pidas politsei meid kinni ja saatis tüdruku tagaistmele,» selgitab Eesti koondislane. «Kord käisime koeraga jalutamas, politsei pidas kinni ja ütles, et kahekesi ei tohi ühe koeraga õues käia. Põhimõtteliselt tuleb kodus istuda ja oodata, et olukord leebuks.»

Peamiselt vaid nelja seina vahel ongi Nurgeri viimased poolteist kuud möödunud. Mängud ja tiimitrennid jäid märtsi algusesse. Kuna väljas liikumine on karmilt piiratud, tuleb vormis püsimiseks pea tööle panna. 208 cm pikkuse müraka jaoks võib korteripinnast sageli väheks jääda, kuid käest ei saa end lasta.

«Iga kord, kui elutoas treenima hakkan, siis viin diivani, toolid ja laua toast välja, et oleks natukenegi ruumi. Korteris väga palju teha ei anna. Joogat ja mõned harjutused veel, vähemalt midagi, et keha liikumises hoida,» ütleb Nurger.

Nagu paljude mängijate puhul, pole ka temal tuleviku osas midagi kindlat. Tõenäoliselt Hispaanias hooaega lõpuni ei mängita ning liigadevahelisi liikumisi ei toimu. Esialgne eesmärk oli Breoganiga meistrisarja tõusta, kuid nüüd näib see võimatu.

Nurger ütleb, et ta sooviks Hispaanias jätkata. Ilmselt tuleb ka kolmas aasta esiliigas veeta, kuid tippseltskonna unistust pole meie mees kindlasti maha matnud. «Ei tea, mis järgmisest aastast saab. Alustuseks peab ära ootama, mis selle hooaja lõpuga otsustatakse. Siis saab agent uuesti tööle asuda,» vaatab Keilast pärit pallur tulevikku.

Pikemalt kuula Nurgeri mõtteid Postimehe korvpalli-podcastist «Mängumehed»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles