Kotsar liitus väga tugeva agentuuriga ning veeretab ettevaatlikult NBA-mõtteid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar palliga.
Maik-Kalev Kotsar palliga. Foto: gamecocksonline.com/

Tänavu viimast aastat South Carolina ülikoolimeeskonnas mänginud Maik-Kalev Kotsar sukeldub profikorvpalluri ellu. Vundament paistab igati korralik. 

NCAA mängijatel ei tohi agenti olla, mistõttu tuligi Kotsaril esmajärjekorras sel rindel asjad paika saada. Täna saabus teade, et eestlane liitus You First Basket agentuuriga, kust leiab väga kõrgel tasemel korvpallureid. Näiteks on tänu neile tuule tiibadesse saanud Läti NBA staar Kristaps Porzingis, Hispaania kodakondsusega kongolane Serge Ibaka ja väga paljude teised suured tegijad.

Kuna Kotsar veetis ülikooli neli aastat, on ta automaatselt NBA drafti kõlbulik. Meie mees küll mõtleb maailma tugevaimast korvpalliliigast, ent tänavu suvel näib valituks osutumine pigem ebatõenäoline. Enneaegselt lõppenud hooaja lõpus vigastas ta õlga ning vajas operatsiooni. Päris terveks võib keskmängija saada alles suve keskel. 

Samas jäävad koroonapandeemia tõttu ära mitmed draftieelsed laagrid, kuid üht-teist võib ikkagi toimuda. Samuti ei toimu üsna kindlalt tänavune noormängijate valimine enne augustikuud. See annab Kotsarile lisaaega. 

«Kui võimalus tuleb, siis ikka mõtlen NBA draftile. Aga kuna õlg alles taastub ja kõik on koroona tõttu küsimärgi all, siis vaatan rohkem Euroopa poole,» ütles pallur Postimehele. «G-Liiga mind sealse mängustiil tõttu ei huvita. Eriti ei usu, et praegu oleks võimalus saada NBA leping.»

Lisaks saaks Kotsari mõtteid USA ülikoolielust ja tulevikuplaanidest kuulata podcastist «Mängumehed»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles