Eesti kergejõustiklastele medalilootusi pakkunud tiitlivõistlus jääb ära

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maicel Uibo jättis 2018. aasta kergejõustiku EM-il Berliinis kümnevõistluse pooleli, kuid tänavu olnuks ta kindlasti medalikandidaat.
Maicel Uibo jättis 2018. aasta kergejõustiku EM-il Berliinis kümnevõistluse pooleli, kuid tänavu olnuks ta kindlasti medalikandidaat. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Koroonaviiruse pandeemia tõmbas kriipsu peale järjekordsele suurvõistlusele: ära jääb augusti lõppu planeeritud kergejõustiku EM Pariisis.

Raske otsuse langetasid võistluste korralduskomitee ja Prantsusmaa kergejõustikuliit eilsel erakorralisel koosolekul. Kaaluti küll kõiki võimalusi EM-i läbiviimiseks, kuid uuringud näitasid, et augusti lõpuks pole Covid-19 piisavalt taandunud.

«Väga kahju, et peame teatama Pariisi EM-i ära jäämisest. Lootsime, et sel raskel ajal saavad sportlased end vähemalt suve lõpus näidata. Kahjuks pole Prantsusmaa valmis võistlust korraldama, nii et peame selle ära jätma,» ütles Euroopa kergejõustikuliidu esindaja Dobromir Karamarinov. 

«Kuigi uudis on kurb, siis tuleb eelkõige mõelda tervise peale. Kõige tähtsam on, et inimesed oleksid terved. Mõtleme alati laiemalt: et meie liikmetel, spordiperel ja laiemal üldsusel oleks kõik korras.»

Välishooajal on plaanis aga veel palju kergejõustikuvõistlusi. Nii mõndagi võib selguda 7.-8. mail toimuval alaliitude suurel koosolekul. 

Eesti on kergejõustiku EM-idelt võitnud ajaloo jooksul 13 medalit. Poodiumikohti oleks meie sportlased jahtinud ka tänavu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles