«Täiskasvanud mehed nutsid silmad peast, kui Jose Mourinho vallandati»

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jose Mourinho (vasakul) ja John Terry.
Jose Mourinho (vasakul) ja John Terry. Foto: MATTHEW CHILDS / REUTERS / Scanpix

Inglismaa jalgpallikoondise ja Londoni Chelsea legend John Terry tunnistas, et üks edukamaid treenereid Jose Mourinho oli talle ja paljudele teistele isafiguur.

Mourinho asus esimest korda Chelsea etteotsa 2004. aastal pärast edu Portoga. Portugallane näitas kohe kõrget taset, vedades Londoni klubi kahel korral järjest Inglismaa kõrgliiga tšempioniks. Lisaks võideti erinevaid väiksemaid karikaid. 

Hooajal 2007/08 ei võidetud aga ainsatki võistlust ning Mourinho sai sule sappa. Premier League´i hõbe polnud toona piisav. Võistkond ei näidanud eriti head minekut, kuid «The Special One» (Mourinho hüüdnimi - toim.) oli tippude seas kanda kinnitanud.

«Olime kõik pisarais. Sahinaid oli õhus palju. Me ei mänginud tol ajal väga isukalt, liigas ei läinud eriti hästi. Siis ta tuligi ja ütles: «Ongi kõik, mind vallandati.» Ta kallistas kõigi mängijatega,» meenutas Chelsea pikaaegne kapten Terry Sky Sportsile. 

«Täiskasvanud mehed nutsid silmad peast, kui Jose Mourinho vallandati. Mõtlesime, et mis meist nüüd edasi saab? Meid juhendas justkui isafiguur, kes teadis, kuidas meid õigesti suunata. Läksime isegi juhtkonna jutule ja palusime, et ta saaks jätkata. Sellele muidugi vastu ei tuldud. Aga otsus oli rutakas, ta on klubi ajaloo parim treener.»

Toona üliviljaka Mourinho karjäär jätkus edukalt Milano Interis ja Madridi Realis, kuniks ta 2013. aastal tagasi Chelseasse jõudis. Kahe ja poole hooaja jooksul õnnestus võita korra Inglismaa kõrgliiga ja liigakarikas, kuid varasem sära oli veidi tuhmunud. 

2015 augustis sõlmis Mourinho Chelseaga uue nelja-aastase lepingu, kuid kehvade tulemuste taustal lõpetati kontraht juba sama aasta detsembris. Pärast seda juhendas portugallane Manchester Unitedit, praegu on ta Tottenhami eesotsas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles