Zlatan kodulinna vandaalidele: täielik lasteaed, peaksite mulle tänulikud olema

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Vandaalid rikkusid Zlatan Ibrahimovici auks püstitatud ausamba.
Vandaalid rikkusid Zlatan Ibrahimovici auks püstitatud ausamba. Foto: TT NEWS AGENCY/via REUTERS

Rootsi jalgpallitäht Zlatan Ibrahimovic ütles, et vandaalid, kes rüüstasid tema auks Malmösse püstitatud ausammast, on lasteaia tasemel ega suuda tema pärandit rikkuda.

Rootsi jalgpalliliit püstitas eelmise aasta oktoobris 38-aastasele Ibrahimovicile, kes alustas oma jalgpallurikarjääri Malmös, tema kodulinna 2,7 meetri kõrguse ja 500 kilogrammi raskuse pronksist kuju. Paraku seda ausammast seal enam ei ole, sest korduvate vandaalitsemiste tõttu tuli linnavalitsusel see maha võtta.

Ibrahimovic tekitas kodukandi inimestes pahameelt, sest ostis 25 protsenti Stockholmis asuvast Hammarby jalgpalliklubist. Pettunud Malmö fännid saagisid protesti märgiks jalgpallitähe ausambalt jalad maha. «Täielik lasteaia tase,» kommenteeris jalgpallitäht.

«Ma mängisin Malmö eest. Isegi siis, kui ma polnud sinna teretulnud. Nad peaksid tänulikud olema,» ütles 2001. aastal Malmöst Ajaxisse siirdunud jalgpallur.

AC Milani hingekirja kuuluv ründaja hoiab praegu end vormis Hammarbyga treenides. Oma tulevikust rääkides ta midagi konkreetset ei öelnud. «Mul on leping Milaniga. Eks näis, kuidas see lugu lõppeb. Tahan jalgpalli mängida nii kaua, kuni olen võimeline millegagi panustama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles