Hollandi jalgpalliliidu otsus lõpetada hooaeg tekitas suurt vastukaja

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Cambuur jalgpalliklubi unistus kõrgliigast purunes.
Cambuur jalgpalliklubi unistus kõrgliigast purunes. Foto: via www.imago-images.de/imago images / Pro Shots

Hollandi jalgpalli kõrgliiga teatas ametlikult hooaja lõpetamisest. Võitjat välja ei kuulutatud, samuti ei langenud ükski meeskond esiliigasse.

Hollandi jalgpalliliit oli sundseisus, sest mõned päeva tagasi otsustas valitsus koroonaviiruse tõttu keelata kõik suurüritused kuni 1. septembrini. See tähendas, et võimatu oli ka jalgpalliliigaga jätkata.

Meistritiitli peale käis Hollandis pinev heitlus. Nii Amsterdami Ajaxil kui AZ Alkmaaril oli üheksa mängu enne hooaja lõppu võrdselt punkte, kuid väravatevahe andis eelise Ajaxile.

Kuigi hooaega lõpuni ei mängitud, pääsevad järgmisel hooajal Meistrite liiga kvalifikatsiooniringi nii Ajax kui ka Alkmaar, kuid mõlema meeskonna koht eurosarjas vajab veel UEFA heakskiitu.

Eriti valus oli jalgpalliliidu sunnitud otsus esiliigas mängivale Cambuurile, kelle edu lähima jälitaja ees oli 11 punkti. Kuna tulemused tühistati, ei pääse klubi järgmisel hooajal ka kõrgliigasse. Cambuur peatreener Henk de John ütles Hollandi meediale, et tegu on riigi spordi läbi aegade häbiväärseima otsusega.

Hollandi jalgpalliliit möönis aga, et raskes olukorras polnud võimalik kõigile meelepärane olla. «Oleme kursis, et tänane otsus tekitab mõnedes pettumust. Sellegipoolest, kõige tähtsam on inimeste tervis,» teatas alaliit.

Kõrgliiga kolmandal kohal lõpetanud Feyenoord tagas pääsme Euroopa liiga alagrupiturniirile, neljanda ja viiendana lõpetanud PSV ja Willem II asuvad Euroopa liiga alagrupiturniiri kohta jahtima kvalifikatsiooniringist. Kuid ka need kohad vajavad veel UEFA kinnitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles