Video Ultramaratonil osaleda tahtnud venelane jooksis 100 km ümber oma voodi

Henry Lääne
Copy
Dmitri Jakuhnõi pärast maratoni läbimist.
Dmitri Jakuhnõi pärast maratoni läbimist. Foto: Instagram @ yakuhnyi_dmitry

Dmitri Jakuhnõi kavatses sel kuul osaleda Sahara kõrbes toimuma pidanud 205 km pikkusel ultramaratonil, kuid koroonaviirus tõmbas tema plaanile kriipsu peale. Venelane ei visanud aga püssi põõsasse ning proovis teha midagi muud märkimisväärset.

Vladivostokis elav Jakuhnõi jooksis enam kui kümme tundi ümber oma voodi, saades kirja 100 km. Peaks koroonakriis varsti taanduma, saab meie idanaaber joosta ka Saharas, kuna võistlus lükati edasi septembrisse.

Jakuhnõil kulus eelmisel laupäeval 100 km läbimiseks kümme tundi ja 19 minutit. APga vesteldes sõnas ta, et sai inspiratsiooni prantslaselt, kes tegi oma rõdul edasi-tagasi joostes ära maratoni.

Katsumus polnud venelasele kerge. «Mul hakkas pea ringi käima ja jala külg valutama, nii et iga kümne km tagant vahetasin suunda.» Küll sai ta boonusena nautida perekonna tuge. «Ultramaratonil jooksed tavaliselt seljakotiga, kus on toit. Nüüd pidin vaid kätt lehvitama ning mu abikaasa valmistas midagi süüa. Lapsed andsid vaimset tuge ning naine oli DJ, vahetades pidevalt muusikat,» lausus Jakuhnõi.

Jakuhnõi maraton ümber voodi:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles