VIDEO Drelli ea- ja tiimikaaslane läheb NBA draftis tõenäoliselt kaubaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Paul Eboua.
Paul Eboua. Foto: LucaToni/Facebook

Henri Drell pole ainus Itaalia kõrgliigaklubi Pesaro mängija, kes end tänavu NBA drafti kirja pani. Ookeani tagant püüab sinilindu ka Paul Eboua. 

Veebrurari keskel 20. aastaseks saanud kamerunlane on täna kolmandat elukümnendit alustavast Drellist vaid kahe kuu jagu vanem. Eboua hooaeg läks tiimi- ja eakaaslasest veidi paremini ning temast räägitakse drafti kontekstis kui üsna kindlast kaubast.

«Olen otsustanud end 2020 aasta drafti kirja panna ja kavatsen lõpuni minna,» ütles 203 cm pikkune ääremängija ESPN-ile. «Tahan tänada Pesaro võistkonda, kes mulle lõppenud hooajal võimaluse andis.»

ESPN-i drafti pingereas on Eboua 53., paljud usuvad, et teises ringis osutub ta valituks. Eelkõige nähakse teda number «nelja» positsioonil liikuva, mitmekülgse kaitsemängija ja tugeva lauavõitlejana. Kuigi järeleaitamist vajavad mitmed elemendid, tuuakse välja, et ta alustas korvpalliga alles 14-aastaselt. Seda arvestades jagub potentsiaali kõvasti. 

«Sain Pesaros hea kogemuse. Nad lõid hea atmosfääri, et mul õnnestuks paremaks saada. Üritasin võimalusest maksimumi võtta. Usun, et NBA tiimid nägid minus energiat, atleetlikkust ja võitluslikkust. Kindlasti ei karda ma kehakontakti,» märkis Itaalia kõrgliigas debüteerinud aafriklane ise. 

Pole sugugi võimatu, et NBA klubid korjavad üles mõlemad Pesaro talendikad mängijad. Heidame pilgu nii Drelli kui ka Eboua tänavuse hooaja Itaalia kõrgliiga statistikale.

Drell: 15 mängu, keskmiselt 17,1 minutit, 4,7 punkti, 2,1 lauapalli ja 1 resultatiivne sööt.

Eboua: 18 mängu, keskmiselt 21,6 minutit, 7,4 punkti, 5,2 lauapalli ja 0,8 resultatiivset söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles