Žalgirise eelarve võib kahaneda koguni kolmandiku võrra

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kas Kaunase Žalgiris suudab samal tasemel jätkata?
Kas Kaunase Žalgiris suudab samal tasemel jätkata? Foto: Tairo Lutter

Viimaste edukate hooaegadega aina eelarvet kasvatanud Kaunase Žalgirise korvpallimeeskond saab tõenäoliselt koroonakriisist kõva hoobi. 

«Me ei saa enam sponsoreid varasemal kombel ligi meelitada. Peame kõigi ära müüdud piletite eest raha tagasi maksma. Meie eelarve kahaneb väga teravalt. Arvame, et see võib väheneda lausa kolmandiku võrra. Jutt väga suurtest summadest,» rääkis Žalgirise peadirektor Paulius Motiejunas kodumaa meediale. 

Hinnanguliselt sai Leedu au ja uhkuse tänavuseks hooajaks kokku 12 miljoni euro suuruse eelarve, mis on klubi ajaloo kõrgeim. Seega võib see kokku kuivada koguni nelja miljoni võrra. Tõsi, finantsprobleemid tabavad praeguses kriisis ilmselt kõiki korvpalliklubisid. 

Žalgiris krooniti küll koroonapandeemia tõttu enneaegselt Leedu meistriks, ent Euroliiga hooaega pole lõppenuks kuulutatud. Sarja juhid soovivad juulis matšidega taasalustada. Kaunas on üks potentsiaalne paik, kuhu kõik tiimid kogunevad, et mõne nädalaga ära pidada põhiturniiri ja play-off´i kohtumised. 

Motiejunas näeb sellises formaadis suuri kitsaskohti. Ta kardab, et vähemalt Žalgirise puhul on ülimalt raske leegionäre, eriti ameeriklasi, selleks ajaks tagasi võistkonda saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles